Piept de pui umplut cu spanac si ricotta
Servire: 6
portii
Ingrediente
umplutura:
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa mica, fin tocata
- 1 catel de usturoi mic, tocat
- 1 1/2 cani spanac proaspat tocat
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 1 lingura busuioc proaspat tocat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/2 ceasca branza ricotta
- 1/2 ceasca branza mozzarella tocata
- 2 linguri de parmezan ras
- 1 ou, galbenus
- 1/4 lingurita de sare
- 1 varf de cutit nucsoara
- 1 varf de cutit piper
Piept de pui
6 bucati piept de pui
1 lingura unt, topit
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 375° F sau 190° C.
Intr-o tigaie mare, topiti untul
la foc mediu, caliti ceapa si usturoiul amestecand des, timp de 3 pana la 5
minute.
Adaugati spanacul, patrunjelul si busuiocul; gatiti, amestecand, timp de
aproximativ 2 minute sau pana cand spanacul se vestejeste si se evapora
umezeala. Lasati sa se raceasca complet.
Intr-un castron, se amesteca compozitia de spanac, ricotta, mozzarella si
branza, parmezan, galbenus de ou, sare, nucsoara si piper (toate
ingredientele).
Piept de pui
Folosind un cutit ascutit, dezosati pieptul de pui, lasand pielea atasata.
Slabiti usor pielea din partea lunga a fiecarui piept, lasand pielea atasata la
partea curbata.
Umpleti aproximativ cu 1/4 ceasca (50 ml) de umplutura sub piele, apasand
pentru a se raspandi uniform.
Asezati pieptul pe un vas uns. Periati cu unt si coaceti in cuptorul incins,
pentru aproximativ 35 minute sau pana cand carnea de pui devine aurie si nu mai
este roz in interior. Ocazional cu o linguria mai turnati din sucul scurs peste
piept.
Craciun
Sarbatorile, fara stres si
anxietate
Cum decoram ferestrele si
usile de Craciun?
Meniu special de
Craciun-2011
Ce spune bradul tau despre
tine?
Meniu special de
Craciun-2010
Meniu special de
Craciun-2009
Cel mai stilat brad de
Craciun
Cei mai ciudati brazi de
Craciun
Meniu special de
Craciun-2008
Cum decoram bradul in acest
an?
Meniu special de
Craciun-2012