Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Meniu special de Craciun-2012

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Meniu special de Craciun-2012

Evaluat de cititori:(14 voturi)
A mai trecut un an...si asteptam cu drag si dor fulgii de zapada care se pare ca vor intarzia destul de mult in aceasta iarna. In orice caz, cu sau fara zapada Craciunul se apropie cu pasi repezi si deja ne gandim ce vom pune pe masa. Iata sugestiile SuperEvei pentr acest an:                                                                                                                                                                                          

A mai trecut un an...si asteptam cu drag si dor fulgii de zapada care se pare ca vor intarzia destul de mult in aceasta iarna. In orice caz, cu sau fara zapada Craciunul se apropie cu pasi repezi si deja ne gandim ce vom pune pe masa.

Dar inainte de asta va sugeram sa trageti cu ochiul si la meniurile din anii trecuti:

Si acum va prezentam retetele pe larg:

Dovlecel la gratar cu branza de capra
Servire: 8 portii

Ingrediente:

  • ulei de masline (spray de gatit)
  • 2 dovlecei medii, taiati in lungime felii subtiri
  • 75g branza moale de capra
  • 1 lingura frunze proaspete de menta tocate
  • 3 lingurite de lapte

Mod de preparare:

Pulverizeaza o tigaie grill cu ulei (sau unge cu o pensula inmuiata in ulei daca nu ai spray). Da focul la mediu-mare si gateste dovleceii in loturi, timp de 1 pana la 2 minute pana cand prind urmele specifice de gratar. Se transfera apoi intr-o farfurie si se lasa la racit.

Combina branza, menta si laptele intr-un castron mic. Se condimenteaza cu sare si piper. Intinde 1 latura din fiecare felie de dovlecel cu amestecul de branza. Ruleaza bine. Fixeaza cu o scobitoare si baga la frigider pana sunt gata de servit.

Buturuga de branza cu ierburi si nuci
Servire: 6 portii

Ingrediente:

  • 150g branza alba Castello
  • 125g crema de branza
  • 2 linguri coniac sau sherry
  • 1 lingurita de fulgi de ardei iute uscat
  • 1/2 ceasca amestec de plante aromatice (cum ar fi patrunjel, busuioc si arpagic) tocate fin
  • 1/3 ceasca nuci tocate marunt, prajite
  • paine prajita sau paine crocanta, pentru servire

Mod de preparare:

Branzeturile se amesteca bine cu alcool intr-un procesor de alimente, cu sare si piper pana se omogenizeaza. Se amesteca ardeiul iute cu ierburile si nucile, apoi se presara pe o bucata de folie de plastic de 30cm, lasand o margine de 2cm. Aseaza branza de-a lungul unui capat pe ierburi. Ridica si roteste folia de branza, apasand usor pentru a o acoperi bine cu ierburi. Cand forma de "buturuga" este gata se ruleaza bine cu folia si se inchide bine la capete, dupa care se lasa la rece 1-2 ore. Se serviti cu paine prajita. 

Tartine cu friptura de vita
Servire: 8 portii

Ingrediente:

  • o bagheta paine de 30cm lungime
  • ulei de masline (spray de gatit)
  • 200g felii de friptura de vita, taiata in fasii
  • 200g ardei gras rosu prajit, taiat in felii subtiri
  • maioneza cu hrean
  • 1/2 ceasca maioneza normala
  • 1 lingura crema de hrean
  • 1 1/2 lingurita mustar Dijon

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180C. Taie capetele de paine si apoi in 24 de felii de 5mm groasime. Aseaza feliile de paine, intr-un singur strat, pe 2 tavi cuptor. Se pulverizeaza cu ulei si se coc timp de 8 pana la 10 minute, sau pana cand devin aurii, apoi se lasa la racit

Maioneza cu hrean: combinati maioneza, crema de hrean si mustarul intr-un bol mic. Se condimenteaza cu sare si piper.

Aseaza pe fiecare felie de paine o fasie de friptura de vita. Pune maioneza cu hrean si o felie de ardei gras. Asezoneaza cu piper. Se serveste imediat.

Piept de curcan cu pancetta, smochine si praz
Servire: 6 portii

Ingrediente:

  • 12 smochine uscate
  • 2 linguri Marsala sec (vin alcoolizat italian)
  • 30g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fire de praz (partea alba numai)
  • 2 linguri de cimbru tocat
  • 20 felii subtiri de pancetta
  • 1.2-1.5 kg piept de curcan fara piele, dezosat
  • 1/3 ceasca (80ml) sirop de artar

Mod de preparare:

Se inmoaie smochinele in Marsala pentru 30 de minute.

Intre timp, se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga prazul, se presara cimbrul, sare si piper. Se gateste timp de 10 minute, amestecand, iar cand este gata se lasa la racit.

Intinde o coala mare de hartie de copt pe o suprafata de lucru. Aseaza feliile de pancetta usor suprapuse pe hartie. Stratul trebuie sa fie suficient de mare pentru a anexeza curcanul.

Taie pieptul de curcan prin centru, dar nu pana la capt, doar trei sferturi, ca apoi sa il pot deschide ca o carte. Se aseaza apoi intr-o punga mare de plastic si se indreapta partile mai groase usor cu un sucitor. Se scoate din punga, se aseaza peste pancetta, apoi se asezoneaza. Intinde o parte din amestecul de praz de la un capat la altul in centrul pieptului de curcan, urmat de smochine, si iar prazul care a ramas. Ridica de hartia de copt si foloseste-te de ea  pentru a rula toata compozitia intr-o forma de buturuga (cu tot amestecul de smochine si praz in centru) - aceasta trebui sa fie acoperit in intregime de pancetta, daca nu e suficienta mai adaugati pancetta. Se lasa la rece in forma definita 2 ore.

Incalzeste cuptorul la 180C si coace ruloul de curcan intr-o tigaie timp de 1 ora (in aceeasi hartie de copt). Indeparteaza folia, unge cu sirop de artar si mai lasa-l fara hartie acum inca vre 25 minute sau pana cand carnea este strapunsa usor cu un betisor. Cand este gata se scoate din cuptor, se acopera cu folie si se lasa asa 15 minute. Apoi se poate servi cu: sos marsala, piure de cartofi dulci si salote glasate. 

Sos Marsala (pentru pieptul de curcan)

 Ingrediente:

  • 30g unt
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 2 linguri faina
  • 400ml supa de pui
  • 80ml vin alb sec
  • 60 ml Marsala sec (vin alcoolizat)

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Caleste ceapa timp de 5 minute sau pana cand incepe sa prinda culoare. Adauga faina si se amesteca timp de 30 de secunde, apoi se amesteca supa si vinul. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Adauga Marsala, mai lasa 1 minut pe foc si asezoneaza. Pastreaza la rece, apoi incalzeste usor pentru servire. 

Piure de cartofi dulci, pancetta si parmezan (pentru pieptul de curcan)

Ingrediente:

  • 1.2 kg cartofi dulci, decojiti, taiati cuburi
  • 35g unt nesarat, plus suplimentar pentru servire
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 150g felii pancetta, tocate
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 50g parmezan, ras fin
  • 1 lingurita de rozmarin tocat, frunze proaspete
  • 1 lingura de frunze tocate de patrunjel

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Fierbe cartoofii in apa sarata timp de 8-10 minute pana cand se inmoaie. Scurge bine de apa.

Intre timp, se topeste untul si uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Caleste ceapa si pancetta, timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie si pancetta incepe sa devina crocanta. Adauga usturoiul, amestecand pentru un minut. Se transfera amestecul intr-un procesor de alimente impreuna cu cartofii dulci fierti, branza, sare piper si ierburi. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se pun intr-un vas de copt uns, se acopera cu folie si se lasa la cuptor timp de 25 de minute. Se servesc presarati cu unt langa pieptul de curca. 

Salote glasate in otet balsamic (pentru pieptul de curcan)

Ingrediente:

  • 800g salote, decojite
  • 1/2 cana (125ml) supa de pui
  • 40g unt nesarat
  • 1 lingurita de zahar pudra
  • 2 lingurite de otet balsamic

Mod de preparare:

Pune intr-o tigaie salotele cu supa de pui, untul, zaharul si 1 lingurita de sare. Adu de la foc mic la foc mediu, gateste cu vasul acoperit, timp de 15 minute, agitand tigaia la fiecare cateva minute pentru a preveni arderea salotelor. Scoate capacul, adauga otetul balsamic si mai gateste timp de un minut pana cand se evapora lichidul si salotele sunt bine glazurate. 

Carne de porc condimentata cu salsa

Servire: 8 portii

Ingrediente:

  • 2 kg carne de porc muschi, rulat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita sare de mare
  • salsa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 150g mere golden, tocat
  • 340g nectarine, tocate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingura suc de limeta

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 220C. Foloseste un cutit ascutit si strapunge carnea la distante de 1 cm.

Zdrobeste usor semintele de fenicul si coriandru cu sarea de mare. Carnea de porc se stropeste cu ulei. Freaca amestecul de seminte si sare pe ruloul de carne, apoi aseaz-o pe un raft de sarma intr-o tigaie mare de copt in care se toarna 2 cesti de apa rece.

Se lasa la cuptor 20 de minute. Redu focul la 180C si mai lasa friptura la rumenit inca 1 ora si 45 minute. Se acopera cu folie cand este gata si se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute.

Salsa: incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, adauga ceapa si merele. Caleste-le la foc mediu timp de 5 minute sau pana se inmoaie. Adauga 1/2 cesca de apa rece. Fierbe timp de 5 pana la 8 minute sau pana cand lichidul sa reduce la jumatate. Adauga nectarinele si scortisoara. Gateste, amestecand ocazional, timp de 3 pana la 5 minute sau pana cand se incalzesc bine nectarinele. Opreste focul, amesteca sucul de limeta si transfera compozitia intr-un castron curat. Se seveste peste feliile de friptura. 

Salata de Craciun
Servire: 6 portii

Ingrediente:

  • 1 cutiuta de rosii cherry, injumatatite
  • 1 lingura de ghimbir tocat
  • 50ml ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri (40 ml) de vin rosu sau otet cabernet
  • 2 salote, fin tocate
  • 2 linguri de coriandru tocat, frunze
  • 3 buchete sparanghel subtire, capetele taiate
  • 3 bilute de mozzarella

Mod de preparare:

Puneti rosiile intr-un castron cu ghimbirul, uleiul si otetul. Se amesteca pentru a se combina, apoi se lasa deoparte timp de 30 minute. Se amesteca salotele si coriandrul, apoi se mai lasa inca 15 minute pentru ca aromele sa se infuzeze.

Se blanseaza sparanghelul in apa clocotita cu sare timp de 2-3 minute, pana cand se inmoaie. Se scurge de apa fierbinte si se pun in apa rece.

Rupe mozzarella in 2-3 bucati, aseaza-o pe farfurii, decoreaza apoi sparanghelul peste aceasta si toarna amestecul de rosii. E gata de servire.

Semifreddo din merisoare si scortisoara
Servire: 6 portii

Ingrediente:

  • 500g afine, merisoare congelate
  • 1 baton scortisoara
  • 200g zahar pudra
  • 5 oua, doar galbenusuri
  • 300ml lapte
  • 1/4 ceasca (60 ml) rom
  • 1 lingura coniac
  • 600ml frisca
  • Drajeuri argintii comestibile

Mod de preparare:

Aseaza fructele, scortisoara si jumatate din zahar intr-o tigaie cu 1/4 ceasca (60 ml) de apa. Gateste acoperit, la foc mediu-scazut de timp de 10 minute, amestecand din cand in cand, pana ce fructe  incep sa se inmoaie si se sparg. pune deoparte 1 ceasca din amestec, proceseaza apoi fructele si sucul ramas intr-un procesor de alimente pana se omogenizeaza.

Bate galbenusurile de ou intr-un bol pana devin palide. Pune laptele si zaharul ramas intr-o tigaie la foc mediu-scazut, amestecand pentru se dizolva zaharul. Se toarna amestecul fierbinte peste galbenusurile de ou, amestecand cu o lingura de lemn, apoi revino la amestecul la tigaie deasupra unui foc mic. Se amesteca timp de 2-3 minute, pana se ingroasa usor. Se strecoara intr-un castron. Se amesteca romul si coniacul. Acopera cu folie de plastic si lasa la racit 1 ora.

Incorporeaza frisca si piureul de fructe in amestecul de crema. Se congeleaza intr-un recipient de plastic timp de 2 ore, apoi se amesteca intr-un procesor de alimente. Se pune inapoi la congelator  so se repeta procedura de 3 ori, apoi se congeleaza complet. Se serveste stropit cu fructele in sirop, si decorat cu drajeuri. 

Desert fragil cu nuci de macadamia si capsuni
Servire: 8 portii

Ingrediente:

  • 150g nuci de macadamia nesarate,prajite, tocate putin
  • 1/2 ceasca capsuni uscate, tocate putin
  • 1 1/2 cesti de zahar pudra

Mod de preparare:

Intinde o hartei de copt intr-o o tava. Combina nucile de Macadamia si capsunile intr-un castron. Aseaza amestec de macadamia pe tava.

Combina zaharul si 1 ceasca cu apa rece intr-o cratita la foc mic. Gateste, amestecand, timp de 5 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat. Creste caldura la mare si adu la fierbere. Se fierbe, fara a se agita, timp de 10 pana la 15 minute sau pana cand amestecul devine auriu. Indeparteaza de la caldura timp de 2 minute pentru a permite bulelor sa dispara. Se toarna peste amestecul de nuci de macadamia si se lasa la racit. Se rupe in bucati si se serveste.

Ciocolata alba fierbinte

Servire: 8 pahare

 Ingrediente:

  • 250ml (1 cana) smantana pentru frisca
  • 6 cuisoare intregi
  • 3 batoane de scortisoara
  • 1,5 litri de lapte
  • 300g ciocolata alba, grosolan rasa
  • 3 portocale, felii subtiri
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 125ml (1/2 cana) lichior Grand Marnier
  • Ciocolata rasa alba grosolan, in plus, pentru servire
  • Coaja de portocala, pentru servire

Mod de preparare:

Bate smantana pana se transforma in frisca. Pune cuisoarele si scortisoara intr-un mojar si zdrobeste usor.

Amesteca scortisoara si cuisoarele in lapte, cu ciocolata si portocale intr-o cratita mare la foc mic. Gatiti, amestecand, timp de 3 minute, pana cand fierbe.

Utilizeaza un spuman de lapte sau un tel pentru a crea spuma pe partea de sus a amestecului de lapte. Imparte amestecul de lapte si Marnier Grand in pahare rezistente la caldura sau cesti de cafea. Acopera cu frisca, ciocolata si coaja de portocale suplimentar. Serveste imediat.

Cocktail de rodie
Servire: 8 pahare

Ingrediente:

  • 1 ceasca suc de rodie
  • 1/2 ceasca zahar pudra
  • 5cm (40g) ghimbir proaspat, decojit, taiat in felii subtiri
  • 2/3 ceasca suc de portocale
  • o sticla de vin spumant 750 ml, refrigerat

Mod de preparare:

Amesteca sucul de rodie, zaharul si ghimbirul intr-o cratita medie la foc mare. Se aduce la fierbere, amestecand, pana se dizolva zaharul. Redu focul la mediu-scazut. Fierbe timp de 10 - 12 minute sau pana cand se reduce cu o treime. Se strecoara intr-un ulcior, apoi se baga la frigider pentru 30 de minute sau pana cand este rece.

Pune 2 lingurite de sirop de rodie si 1 lingura de suc de portocale in fiecare pahar de vin. Toarna vinul in pahare si serveste imediat.

Lichior de oua cu gheata
Servire: 6 pahare

Ingrediente:

  • 110g zahar pudra
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 oua
  • 185ml smantana dulce (pentru frisca)
  • 185ml lapte
  • 100ml din fiecare: coniac, rom si sherry
  • cuburi de gheata
  • praf de nucsoara

Mod de preparare:

Combina zaharul si scortisoara intr-o cratita cu 125ml de apa rece. Se amesteca pe foc mic pana se dizolva zaharul. Fierbe la foc mic timp de 1 minut, apoi se lasa la racit. Combina 100ml de sirop intr-un blender cu oua, smantana, laptele si alcoolul. Se toarna in pahare de cocktail cu gheata si se servesc pudrate cu nucsoara.

SUPEREVA.RO va ureaza Sarbatori Fericite si Pofta Buna !!!

Va recomandam sa mai cititi si:

Craciun
Sarbatorile, fara stres si anxietate
Cum decoram ferestrele si usile de Craciun?
Meniu special de Craciun-2010
Meniu special de Craciun-2009
Cel mai stilat brad de Craciun
Cei mai ciudati brazi de Craciun
Meniu special de Craciun-2008
Cum decoram bradul in acest an?

Torturi cu ciocolata
Tort Amarena
Tortul de ciocolata Ganache
Tort festiv Ucrainean
Tort cu ciocolata si castane
Tort cu ciocolata alba
Tort de ciocolata pentru sarbatori
Tort mexican de ciocolata
Tort Dracula
Tort de ciocolata si alune
Chocolate Royale Cheesecake
Tort cu ricotta si ciocolata alba
Tort galben cu glazura de ciocolata
Tort impresionant de ciocolata

Torturi cu fructe
Tort cu frisca si cirese
Tort Padurea Neagra
Tort fraged cu lime
Tort cu portocale si crema de branza
Tort cu zmeura
Tort Colibri
Tort cu gem de cirese si glazura
Cheesecake cu lamaie
Tort cu pere
Tort cu lamaie
Tort cu lamaie si ghimbir
Tort de capsuni la rece
Tort cu fructe si nuci

Torturi diverse
New York cheesecake
Tort bezea cu crema de ness si cocos
Cheesecake cu menta
Tort cu nuca de cocos
Tort Frankfurter Kranz
Tort bezea cu cognac
Tort cu nuca si cafea
Tort Mocha
Tort Baklava
Tort cappuccino
Tort Kiev (Kievskaia)
Tort cu pastarnac si glazura de caramel



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici
O noua scuza pentru a bea vin
O noua scuza pentru a bea vin
Citeste aici

Alte noutati:
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Horoscop 2017 - Gemeni
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.