10 ierburi si condimente pentru intarirea sistemului imunitar
Alimentele care stimuleaza sistemul imunitar al organismului pot oferi o
multime de optiuni sanatoase pentru cei care doresc sa fie mai constienti de tot
ce consuma. Ca sprijin, sistemul imunitar depinde de stomac. Persoanele
subnutrite sunt mai sensibile la boli, spre deosebire de cele care respecta un
regim alimentar nutritiv sanatos. In continuare veti putea citi 10 din
cele mai importante condimente si ierburi pentru intarirea sistemului
imunitar:
1. Echinacea – Echinacea este o
planta populara care stimuleaza imunitatea. Combinata cu goldenseal, o alta
planta, sau consumata simplu ca ceai, acest membru al familiei margaretei
previne si trateaza infectiile tractului respirator superior, precum si recelile
comune. Mai cititi:
Echinacea tine
raceala la distanta
2. Ginseng – Aceasta planta are
mai multe soiuri. Soiul cel mai frecvent studiat este Panax ginseng, de
asemenea, cunoscut sub numele de ginseng coreean. Componenta sa principala
activa, ginsenosides, a fost dovedita a avea proprietati anti-inflamatorii si
anti-cancer. Studiile clinice au demonstrat ca poate imbunatati functiile
sistemului imunitar si cele psihologice, precum si conditiile legate de diabet
zaharat. Mai cititi:
Ginsengul
“minunea lumii”
3. Usturoi – Intr-un studiu
recent realizat de Dr. Ellen Tattelman, un profesor asistent de la Albert
Einstein, Colegiul de Medicina din Yeshiva University, New York, a fost
reconfirmat faptul ca usturoiul are proprietati cardiovasculare, anti-microbiene
si antineoplazice. Mai cititi:
Reteta
miraculoasa cu usturoi
4. Ardei – ardeii comuni
(cei verzi, rosii sau galbeni) nu contin capsaicina, spre deosebire de verii
lor. Dimpotriva, sunt dulci, crocanti si contin licopen carotenoide, care scade
riscul de cancer, beta-caroten, ce este transformat in vitamina A si zeaxantina,
cunoscut pentru a preveni degenerescenta maculara si cataracta.
5. Ghimbir – S-a demonstrat ca
aceasta planta reduce inflamatia, afectiunile cardiovasculare, cheagurile
de sange, colesterolul, si inhiba comportamentul genelor legate de inflamatie.
Mai cititi:
Ghimbirul
6. Turmeric – Acest condiment
contine curcumina, care are proprietati antioxidante notabile. Are, de asemenea,
beneficii antibacteriene, anti-inflamatorii si calmante pentru stomac. Acesta
reduce inflamatia prin stimularea glandelor suprarenale pentru a creste hormonul
care diminueaza inflamatia. De asemenea, curcuma protejeaza ficatul de efectele
adverse ale alcoolului si anumitor toxine, dar ajuta si la problemele digestive
prin stimularea fluxului biliar.
7. Gingko Biloba – Frunzele de
Gingko Biloba contin compusi antioxidanti numiti bilobalides si ginkgolides care
protejeaza organismul de daunele provocate de radicalii liberi, si in acelasi
timp s-a demonstrat ca protejeaza subiectii de testare impotriva otravirii prin
radiatii. Cele mai recente cercetari sugereaza ca extractele din aceasta planta
pot neutraliza agentii de oxidare si a radicalilor liberi provocati in celule
din cauza radiatiilor, prevenind astfel moartea celulelor. Extractele de ginkgo
reduc deteriorarea creierului cu pana la 50 de procente. Mai cititi: Ginkgo Biloba sau “Arborele
vietii”
8. Ganoderma – Aceasta este o
ciuperca amara, cunoscuta sub numele Reishi. A fost mult timp o planta populara
in medicina chineza atribuita longevitatii si sanatatii. Studii suplimentare
privind aceasta planta orientala evidentiaza faptul ca aceasta intareste
imunitatea si combate cancerul. In plus, are proprietati antioxidante si prevede
scutirea de la infectii ale tractului urinar. Mai cititi: Ce este
Ganoterapia?
9. Astralagus – De asemenea din
China, aceasta planta stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la digestie,
functiile glandelor suprarenale si este un diuretic. Eficacitatea acestei plante
se datoreaza polizaharidelor, saponinelor si flavonoidelor; combate raceala si
gripa. Beneficiile sale ajuta la scaderea aciditatii stomacului, ducand la o
crestere a ratei metabolismului.
10. Gheara pisicii – Aceasta
planta din Peru este frecvent utilizata pentru problemele gastrice, lupta
impotriva infectiilor si a bolilor degenerative. Acesta contine alcaloizi
oxindole care sporesc capacitatea sistemului imunitar de a inghiti si de a
distruge agentii patogeni.
Forumuri recomandate la Supereva
Recomandare:
Medicina Naturista
Zincul un remediu minune contra
racelii?
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor
homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai
bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si
racelii
Top 10 remedii naturale pentru febra
fanului
Guma de mastic omoara Helicobacter
pylori
Cele mai bune 5 antibiotice naturale
Cure de
sanatate
Cand avem nevoie de o cura de
detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre
calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura – cura de detoxificare
completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la
san
Dieta de detoxifiere pentru
femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate
ajuta?
Este hipnoza o metoda
terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi
Ce este Ganoterapia?
Lupta impotriva cancerului cu
varza
Lasatul de fumat ne face
fericiti
Varza rosie – tratamente pentru
sanatate
Cum ne tratam corpul cu varza?
Alimentatie
sanatoasa
Beneficiile condimentelor
Beneficiile oului de
prepelita
Secretul alimentatiei
Secretul alimentatiei –
enzimele
Cel mai sanatos mod de a manca
somonul
8 alimente minune pentru sezonul
rece
Logica darama din nou miturile
culinare
100 de alimente fara calorii
Scaderea nivelului de
colesterol
Cafeaua ne ajuta sa traim mai
mult
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai
bine
Carbohidratii si tineretea
Cat este de nesanatos sa…
Salata verde – regina
legumelor
Iaurtul – un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata
paradontoza?
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai
lunga
Vitaminele pilule: avertismentul
specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un aliment perfect
Un ou pe zi sau doua pe
saptamana?
Adevaruri despre fructe