Iarna nu este nimic mai bun decât un pahar condimentat și cald de vin fiert! Iată rețeta perfectă de vin fiert a lui Jamie Oliver:
Ingrediente:
- 2 clementine
- 1 lămâie
- 1 limetă
- 200 g zahar
- 6 cuișoare întregi
- 1 baton de scorțișoară
- 3 frunze de dafin
- 1 nucșoară pentru ras, sau puțină pudră
- 1 păstaie de vanilie
- 2 sticle Chianti sau alt vin roșu italian
- 2 stele de anason
Preparare:
Cojește secțiuni mari din coaja de clementine, lămâie și limetă.
Pune zahărul într-o cratiță mare la foc mediu, adăugă cojile și strecoară sucul de clementine.
Adaugă cuișoarele, scorțișoara, frunzele de dafin și aproximativ 10 – 12 răzături de nucșoară (sau un vârf de linguriță). Înjumătățește păstaia de vanilie și pune-oi în tigaie, apoi amestecă suficient vin roșu pentru a acoperi zahărul.
Lasă acest amestec să fierbă până când zahărul se dizolvă complet în vinul roșu, apoi adu la fierbere pentru cca 4 – 5 minute, sau până când vei obține un sirop frumos. Motivul pentru care faci acest lucru în primul rând este să creezi o bază minunată de arome. Este important să faci mai întâi o bază de sirop deoarece trebuie să fie destul de fierbinte, iar dacă faci acest lucru cu ambele sticle de vin, vei pierde alcoolul.
Când siropul este gata, dă focul la mic mic, adaugă anasonul și restul de vin. Încălzește ușor vinul și după aproximativ 5 minute, când este cald și delicios, pune-l în pahare.
Sarbatori fericite!
Alte idei pentru decoratiuni de Craciun
Cum decoram ferestrele si usile de Craciun?
Meniu special de Craciun-1
Meniu special de Craciun-2
Meniu special de Craciun-3
Cel mai stilat brad de Craciun
Cei mai ciudati brazi de Craciun
Meniu special de Craciun-4
Cum decoram bradul in acest an?
Sfaturi practice de Craciun
Sa-mpodobim bradul..
Ce pregatim de Craciun
Pomana porcului
Reteta testata de COZONAC PUFOS
Idei de impodobit bradul