Tort Padurea Neagra
Servire: 6-8 portii
Ingrediente:
- 6 oua mari
- 150 g zahar pudra
- 50 g cacao (data prin sita)
Pentru umplutura:
- 275 ml smantana
- 1 lingura zahar pudra
- 450 g cirese Morello (la cutie sau borcan)
- 1-2 linguri Kirsch sau rom
- 50 g ciocolata simpla
Veti mai avea nevoie de:
-2 tavi rotunde (20 cm) unse cu ulei de arahide, iar marginile
tapetate cu hartie de pergament (de asemenea unse cu ulei)
Preparare:
Incalziti cumptorul la 180 garde C, iar dupa ce ati separat ouale, bateti
bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se ingroasa putin. Apoi adaugati
treptat cacaoa.
In continuare, bateti albusurile pana se intaresc, dar nu foarte tare;
amestecati-le cu o lingura de metal in compozitia de galbenusuri, insa cu grija
si miscari circulare fara a pierde aerul din albusuri.
Impartiti amestecul rezultat intre cele doua tavi unse si lasati-le in
cuptorul incins timp de 10-15 minute (nu va speriati daca dupa ce le veti scoate
din cuptor se vor micsora-este normal). Cat sunt inca calde, scoateti foaia de
pergament si lasati blaturile sa se raceasca usor.
Intre timp, bateti bine smantana cu zaharul pudra pana se ingroasa putin.
Goliti conserva (borcanul) de cirese intr-o sita, amestecati sucul obtinut cu
cele 2 linguri de Kirsk (sau rom) si pulverizati-l pe blaturile racite. Apoi cu
ajutorul unui cutit paleta egalizati o treime din smantana batuta doar pe un
singur blat.
Opriti aproximativ 12 cirese intregi pentru decorarea tortului, iar restul
taiati-le in jumatati, scoteti-le samburii (daca au) si aranjati-le pe blatul cu
smantana.
In sfarsit, asezati cu grija deasupra cireselor al doilea blat, intindeti
bine smantana ramasa, aranjati ciresele intregi si razuiti ciocolata peste
tort.
Va dorim pofta
buna!