Tort Kiev (Kievskaia)
Ingrediente blat:
- 1 cana de faina
- 2 cani de zahar
- 12 albusuri
- 500 g de alune tocate sau migdale, nuci
Ingrediente crema:
- 6 oua
- 1 cana de zahar
- 2 cani de lapte
- 3 lingurite de gelatina
- 250 g de unt
- 3-4 linguri de cacao
Decor:
- alune intregi, ciocolata rasa, migdale
felii
Mod de
preparare:
Alunele se prajesc intr-o tigaie.
Albusurile se bat
spuma, se adauga zaharul in ploaie. Cu atentie se amesteca alunele prajite si
faina cernuta in albus.
Se pune intr-o forma rotunda de 26 cm si se da
imediat la cuptor la 170°C, 1 1/2 ore, pana se rumeneste bine si se face
auriu.
Preparare
crema:
Laptele se pune la fiert, cu atentie, se ia de pe foc si
se lasa 5 min.la racit.
Galbenusurile se bat cu zaharul, pana devin
albe.
Laptele cald se adauga incetul cu incetul si se pune pe foc, dar nu are
voie sa fiarba, pana se face un aluat gros (se amesteca cu lingura de lemn)!
Se ia de pe plita. Se adauga gelatina.
Se freaca untul, se adauga treptat compozitia de lapte si
se pune cacao dupa gust.
Blatul se taie orizontal o data sau de 2 ori, se
pune la racit si se unge cu crema de jur imprejur.
Se pastreaza un pic de
crema pentru decor.
Se tine in frigider 2-3 ore apoi se orneaza dupa gust. Se
serveste rece.
Va dorim Pofta Buna!