Tort cu gem de cirese si glazura
Timp de preparare: 15
minute
Timp de gatire: 30
minute
Servire: 8
portii
Ingrediente pentru tort:
- 200g unt moale, plus ceva extra
- 200g zahar pudra
- 100g migdale
- 100g faina cu agent de crestere
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita extract de migdale sau esenta
- 4 oua
Ingrediente pentru umplutua:
- 1/2 de borcan de 350g dulceata de cirese sau cirese in
sos
- 175g zahar pudra
- 5-6 linguri apa sau zeama de lamaie
- 1 lingura migdale feliate prajite putin
Preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu untul extra
doua tavi rotunde de 20cm si asezati peste acesta hartie de
pergament.
Folosind paletele electrice (mixerul), bateti bine toate
ingredientele tortului pana se omogenizeaza, mai adaugati un varf de praf de
sare, apoi impartiti compozitia in cele doua tavi. Coaceti timp de 30 minute sau
pana prinde o culoare aurie. Nu deschideti cuptorul in primele 25
minute!
Cand sunt gata, se lasa la racit cateva minute, apoi
scoateti foile din tavi si le lasati la racit complet pe un gratar de sarma.
Dupa ce s-au racit, puneti primul blat pe o farfurie,
intindeti gemul si asezati al doilea blat.
Dati zaharul pudra printr-o sita, adaugati apa sau zeama
de lamaie, apoi amestecati pana obtineti o pasta omogena si groasa.
Repartizati in mod egal peste tort glazura obtinuta si
lasati sa se scurga pe laterale (ca si in fotografia noastra).
Presarati migdalele si serviti imediat dupa
racire.
Va dorim Pofta
Buna!