Tort cu dulceata de trandafiri – de Dragobete
Tort pentru Dragobete cu dulceata de trandafiri
Ingrediente blat:
- 225g unt moale
- 200g zahar
- 1 lingura miere
- 200g faina cu agent de crestere
- 2 lingurite praf de copt
- 25g cacao
- 100ml lapte
Pentru umplutura si decor:
- 125g gem de trandafiri sau altul la alegere
- 350ml frisca
- colorant rosu/roz optional
- 5 linguri ciocolata rasa optional
Mod de preparare:
Unge cu unt o tava rotunda de tort (nu una foarte mare) si incalzeste cuptorul la 190C/170C.
Pune toate ingredientele pentru blat intr-un procesor de alimente si amesteca bine pana la omogenizare, apoi transfera amestecul in tava pregatita si pune-o in cuptorul incins pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata.
Bate frisca spuma si optional adauga cateva picaturi de colorant alimentar.
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, folosind n sablon in forma de inima taie blatul frumos. Dupa ce blatul are forma dorita, taie-l pe orizontala in 2 sau 3 straturi egale.
Unge blaturile cu gemul de trandafiri, intinde frisca, iar pe deasupra pune ciocolata rasa.
Va dorim pofta buna!