Tarta cu spuma de ciocolata alba si capsuni
Tarta cu spuma de ciocolata alba si capsuni
Ingrediente:
- 175g biscuiti digestive
- 75g unt, topit
- 400g ciocolata alba
- 400g capsuni
- 300g crema de branza
- 200ml frisca lichida
Mod de preparare:
Zdrobeste biscuitii cu un sucitor, incorporeaza untul topit si amesteca bine. Compozitia se pune intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, si cu ajutorul degetelor sau dosul unei linguri nivelam stratul intr-unul egal. Se lasa la rece pentru 30 de minute.
Topeste la aburi 375g de ciocolata apoi las-o sa se raceasca putin.
Alege 6 capsuni frumoase, spala-le si pune-le deoparte. Amesteca capsunile ramase intr-un procesor de alimente pana se omogenizeaza, apoi adauga-le intr-un castron cu frisca lichida si branza. Bate pana se transforma intr-un amestec gros, apoi incorporeaza ciocolata topita. Acest amestec se toarna peste blatul de biscuiti si se lasa la rece peste noapte.
Injumatateste capsunile rezervate si aseaza-le frumos pe partea de sus a "tortului". Topeste ciocolata ramasa si orneaza dupa preferinta "tortuletul".
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014
Va dorim Pofta Buna!