Tarta Banoffee
Tarta Banoffee
Ingrediente blat:
- 200g biscuiti digestivi sfaramati
- 100g unt topit
Ingrediente umplutura:
- 100g unt
- 50g zahar muscovado
- 50g zahar brun
- 400g lapte condensate
Topping:
- 300ml frisca lichida
- 1 lingurita cafea instant
- 1 1/2 lingurita zahar2 banana
- suc de la o lamiae
- Boabe de cafea cu aroma de ciocolata, optional
Mod de preparare:
Pregateste o tava rotunda cu hartie de copt la baza. Dupa ce ai sfaramat biscuitii, amesteca-i cu untul topit, apoi intinde presand usor amestecul in tava, intr-un strat egal, si lasa tava la rece.
Pune untul pentru umplutura și ambele zaharuri într-o tigaie pe foc mic si amesteca continuu cu o lingura de lemn. Va dura 2-3 minute – sau pana devine un amestec omogen cremos.
Se adauga laptele condensat, si se aduce la punctul de fierbere. Amesteca in mod constant sa nu se lipeasca de baza tigaii – se amesteca timp de aproximativ 3-4 minute sau până când compozitia capătă o culoare mai inchisa, caramel. Cand este gata, se toarnă peste baza de biscuiti, si se pune inapoi la rece, timp de aproximativ 1 oră, sau peste noapte, până caramelul a răcit și intarit.
Se toarnă frisca lichida într-un castron, se presara peste pulberea de cafea și zahărul, și lasa cafeaua sa se dizolve pentru un minut sau două. Folosind un tel sau mixer, bate frisca spuma.
Scoate tarta din tava și pune-o pe o farfurie de servire.
Se taie bananele în felii diagonale. Pune-le peste caramel în suprapunere, pe marginea tartei Perie ușor feliile de banana cu suc de lamaie pentru a nu prinde culoarea neagra (acestea nu vor fi acoperite cu crema). Toarna frisca de cafea peste umplutura, dar nu si peste banane, apoi formeaza ușor vartejuri. Împrăștie boabele de cafea cu aroma de ciocolata si iti dorim pofta buna!
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015
Va dorim Pofta Buna!