Supa crema aromata de morcovi
Aceasta supa usoara de morcovi are suficienta iuteala de la chili Serrano, caldura de la chimen si scortisoara si stralucire din sucul proaspat stors de limeta. Se serveste cu paine si o salata simpla pentru un pranz rapid si satisfacator sau o cina – buna in orice moment al anului si al zilei.
Ingrediente supa crema de morcovi:
- 1 legatura mare de morcovi, spalati si curatati
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita seminte de mustar
- 1/2 lingurita seminte de coriandru
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1/4 lingurita chimen, pudra
- 1/8 lingurita scortisoara, pudra
- 2 linguri coriandru verde, tocat marunt
- 1/2 chilli serrano, tocat marunt (fara seminte daca nu va place prea iute)
- 4 cesti supa de pui sau legume
- iaurt pentru servire
- suc proaspat stors de limeta, pentru servire
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare supa crema de morcovi:
1. Se incalzeste cuptorul la 220°C.
2. Se taie morcovii mari in jumatate pe lungime, apoi toti in bucati de 4 cm. Amestecati-i cu 1 lingura de ulei de masline si condimentati-i cu sare si piper.
3. Puneti morcovii pe o foaie de copt, intr-o tava rezistenta la caldura, apoi in cuptorul incins timp de 20-25 de minute, sau pana cand sunt fragezi si frumos caramelizati.
4. Intre timp, se incalzeste uleiul ramas intr-o cratita la foc mediu, se adauga semintele de mustar si coriandru si se calesc timp de 30 de secunde.
5. Se adauga ceapa tocata si un varf de cutit de sare – se soteaza usor timp de 10 minute.
6. Se adauga usturoiul, chimenul, scortisoara, coriandrul tocat si chili Serrano – se soteaza toate timp de 1 minut.
7. Se adauga morcovii copti, supa de pui/legume si un varf de cutit de sare. Se aduce amestecul la fierbere, apoi se reduce la un foc mic si se fierbe cu capac, timp de 25 de minute.
8. Folositi un mixer vertical pentru pentru a transforma supa intr-o crema – mixati bine pana la omogenizare, apoi condimentati dupa gust cu sare si piper.
9. Se serveste cu un varf de cutit de sare de mare, o ploaie marunta de iaurt si cateva picaturi suc de limeta proaspat stors.