Servire: 8
portii
Ingrediente:
- 2 linguri unt nesarat, plus extra pentru ungerea
formelor
- ½ ceasca de zahar, plus extra pentru forme
- 3 linguri faina
- 2 linguri coaja rasa de lamaie
- 8 oua, separate, plus ou 1 albus
- 1 ceasca de lapte
- ½ ceasca suc de lamaie proaspat stors
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 375°C, ungeti 8 forme de sufleu (ca cele din
fotografie) cu unt apoi presararti zahar. Amestecati impreuna ¼ ceasca de zahar,
faina, coaja de lamaie si galbenusurile de ou, apoi se adauga laptele si se
amesteca din nou pana la omogenizare. Se aseaza tigaia la foc mediu, amestecand
des, pana se ingroasa, aproximativ 12 minute. Se toarna amestecul printr-o sita
fina intr-un castron mare, dupa care se incorporeaza untul si sucul de
lamaie.
Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga restul de zahar; se bate pana
formeaza varfuri. Adauga 1/3 din albusuri in amestecul de lamaie; se amesteca
usor pana la omogenizare, apoi se incorporeaza si restul de albusuri. Aluatul
rezultat se divide in formele unse si se coace pana cand prinde o frumoasa
culoare maro-aurie, aproximativ 18 minute. Se pudreaza cu zahar pudra si se
servesc..
Va dorim Pofta Buna!
Torturi cu fructe
Tort cu frisca si cirese
Tort Padurea Neagra
Tort fraged cu lime
Tort cu portocale si crema de
branza
Tort cu
zmeura
Tort
Colibri
Tort cu gem de cirese si
glazura
Tort cu
pere
Tort cu
lamaie
Tort cu lamaie si
ghimbir
Tort de capsuni la
rece
Tort cu fructe si
nuci
Tort de Ziua
Indragostitilor
Tort cu ciocolata si
banane
Tort cu zmeura pentru
petreceri
Tort cu spuma de
zmeura
Tort Genoise cu fructe de
padure
Tort cu capsuni si nuca de
cocos