Sufleu de lamaie

0 92

Servire: 8
portii


Ingrediente:



  • 2 linguri unt nesarat, plus extra pentru ungerea
    formelor
  • ½ ceasca de zahar, plus extra pentru forme
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 8 oua, separate, plus ou 1 albus
  • 1 ceasca de lapte
  • ½ ceasca suc de lamaie proaspat stors
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:


Incalziti cuptorul la 375°C, ungeti 8 forme de sufleu (ca cele din
fotografie) cu unt apoi presararti zahar. Amestecati impreuna ¼ ceasca de zahar,
faina, coaja de lamaie si galbenusurile de ou, apoi se adauga laptele si se
amesteca din nou pana la omogenizare. Se aseaza tigaia la foc mediu, amestecand
des, pana se ingroasa, aproximativ 12 minute. Se toarna amestecul printr-o sita
fina intr-un castron mare, dupa care se incorporeaza untul si sucul de
lamaie.


Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga restul de zahar; se bate pana
formeaza varfuri. Adauga 1/3 din albusuri in amestecul de lamaie; se amesteca
usor pana la omogenizare, apoi se incorporeaza si restul de albusuri. Aluatul
rezultat se divide in formele unse si se coace pana cand prinde o frumoasa
culoare maro-aurie, aproximativ 18 minute. Se pudreaza cu zahar pudra si se
servesc..


Va dorim Pofta Buna!


Torturi cu fructe
Tort cu frisca si cirese
Tort Padurea Neagra
Tort fraged cu lime
Tort cu portocale si crema de
branza

Tort cu
zmeura

Tort
Colibri

Tort cu gem de cirese si
glazura

Tort cu
pere

Tort cu
lamaie

Tort cu lamaie si
ghimbir

Tort de capsuni la
rece

Tort cu fructe si
nuci

Tort de Ziua
Indragostitilor

Tort cu ciocolata si
banane

Tort cu zmeura pentru
petreceri

Tort cu spuma de
zmeura

Tort Genoise cu fructe de
padure

Tort cu capsuni si nuca de
cocos

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.