Sfecla cu otet balsamic
Sfecla cu otet balsamic
Ingrediente:
- 1kg sfecla rosie, marime medie
- ulei de masline
- sare
- 1/2 ceasca otet balsamic
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 205°C. Pune folie de aluminiu intr-o tava de cuptor, pune sfeclele spalate, unse cu ulei de masline si sare. Acopera-le cu o alta folie de aluminiu si lasa-le la copt 1-2 ore, verificand cu o furculita daca sunt coapte.
In timp ce sfeclele se racesc, prepara glazura de otet balsamic. Intr-o cratita mica, adauga otetul balsamic si zaharul. Lasa la foc mare pana cand consistenta sosului este mai groasa, asemenea unui sirop.
Curata sfeclele de coaja si taie-le in sferturi, sau bucati mai mici. Aseaza-le intr-un castron, toarna sosul de otet balsamic, adauga sare, piper dupa gust, coaja de portocala si va dorim pofta buna!
Se poate servi ca salata la o friptura.