Schimba aroma cafelei prin 10 metode simple!
Exista o multime de zaharuri, indulcitori si produse lactate cremoase si non-lactate pentru a ne imbunatati cafeaua. Dar acestea sunt departe de a fi singura modalitate de a stimula aroma cafelei de dimineata. Fie ca iti place cafeaua neagra sau dulce, exista o cale de a te bucura si mai mult de ea, folosind diverse arome.
Iata 10 metode simple si rapide de a va transforma cafeaua:
1. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos nu este bun doar pentru gatit! Este atata de aromat in cafea! Adauga doar o lingurita in cafea si amesteca bine pana se topeste.
2. Laptele condensat
Laptele condensat este ingredientul care iti poate transforma cafeaua intr-un tratament complet de lux. Inspirat de cafeaua Thai si Vietnameza, putin lapte condensat ii va conferi cafelei cremozitate si o nota de dulce.
3. Ciocolata
Iubitori de ciocolata, bucurati-va – acesta este modul de a transforma cafeaua intr-un dulce de vis. Se adauga cateva bucati de ciocolata tocata (ciocolata neagra sau cu lapte) intr-o ceasca de cafea fierbinte. Se lasa un minut sa se topeasca, se amesteca si este gata sa fie savurata!
4. Pudra de cacao
Daca nu esti inca pregatita dimineata pentru dulceata ciocolatei, dar in acelasi timp adori aroma ei, este suficient sa pui putina cacao in cafea.
5. Untul
Pentru o cafea uimitoare cu o aroma extra-bogata, adauga o lingurita de unt in ceasca de cafea fierbinte si amesteca pana cand se topeste.
6. Condimentele
Poti folosi in cafea scortisoara, nucsoara, anason stelat sau cuisoare. Le poti folosi intregi sau pudra. Aroma din aceste condimente va oferi cafelei un gust moale, delicat si atat de aromat (mai ales intr-o zi de iarna friguroasa).
7. Extracte aromate
Poti folosi cu incredere vanilie, migdale sau chiar menta. Adauga cate un strop la inceput si gusta, sa nu fie aroma prea puternica.
8. Ghimbir feliat
Pentru o cafea de neuitat recomand o felie sau doua de ghimbir proaspat. Poti face acest lucru in doua moduri diferite: adauga-l in timpul prepararii (la filtru) sau direct in ceasca de cafea in timpul servirii.
9. Coaja de portocala
Uite un motiv in plus sa nu arunci coaja portocalelor si clementinelor. Spala bine fructul, taie cu un cutit o felie subtire din coaja si pune-o in cafea!
10. Piper
Doar cateva boabe de piper (de orice culoare) usoooooor zdrobit ii vor da cafelei o aroma incredibila.
Pofta buna!