Salata de sfecla si cartofi
Salata de sfecla si cartofi
Ingrediente:
- 700g sfecla curatata bine
- 700g cartofi taiati in jumatate
- 2 linguri ulei masline extra-virgin
- sare si piper dupa gust
- 1/2 ceasca nuci taiate putin (optional)
- 1/4 ceasca cozi de ceapa verde
- 1-2 linguri otet de vin rosu
Mod de preparare:
Sfecla se coace in cuptorul incins cca 30 de minute. Cartofii se asezoneaza cu ulei, sare, piper, si se pun la copt in cuptor tot cca 30 de minute. Puteti coace sfecla si cartofii in acelasi timp, in partea de jos puneti sfecla si sus cartofii. La jumatatea timpului se intorc putin legumele si se presara nucile peste cartofi. (Daca vreti sa fie gata mai repede, taiati sfecla si cartofii in bucati mai mici). Cand sunt gata, se lasa la racit, se transfera intr-un castron, se taie in bucati putin mai mici (dupa preferinta) si se asezoneaza cu ceapa verde, sare, piper si otet..