Prajitura cu sfecla rosie
Prajitura cu sfecla rosie
Ingrediente:
- 1 1/4 ceasca piure de sfecla rosie fiarta
- 2 cesti faina
- 1 1/2 ceasca zahar
- 1/2 ceasca cacao
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 2 oua mari
- 3/4 ceasca apa calda
- 1/4 ceasca ulei
- 1 lingura extract de vanilie
- glazura de ciocolata pt decor
Mod de preparare:
Se fierbe sfecla si se face un piure fin.
Amesteca intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol separat amesteca ouale, apa, uleiul, vanilia si piureul de sfecla. Combina cele doua compozitii, de faina si ou, si amesteca pana la omogenizare.
Pregateste o tava, unge-o cu putina grasime si toarna compozitia rezultata mai sus. Pune tava in cuptorul incins cca 45 de minute, sau pana cand o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Se lasa la racit 20 de minute, apoi se scoate din tava si se orneaza cu glazura de ciocolata.