Pere imbracate in aluat

0 94

Pere imbracate in aluat

Ingrediente:

  • 4 pere mici
  • 4 cesti cu apa
  • 2 cesti cu zahar
  • 1 ceasca cu miere
  • 1 lamaie mica, injumatatita
  • 3 betisoare de scortisoara
  • 6-8 cuisoare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 foaie aluat foietaj

Mod de preparare:

Curatati perele inclusiv de cotor dar lasand intacte coditele. Taiati putin din baza cat sa stea drept cand sunt asezate.

Într-o cratiță mare, combinati apa, zahărul, mierea, lamaia jumătăți, scorțișoara, pastaia de vanilie (taiata si cu semintele puse in apa) și cuișoarele. Se aduce la fierbere. Reduceti focul; asezati perele, neacoperite, si lasati-le timp de 18-22 minute sau până când sunt aproape moi, turnand ocazional lichid peste ele.

Scoateți perele cu spumiera si lasati-le la racit putin. Strecurati sosul si pastrati siropul.

Desfaceți foetajul pe o suprafață presarata cu faina. Tăiati în fâșii subtiri si incepând de la baza perei, înfășurați aluatul in jurul ei pana la codita, adăugând benzi suplimentare până este complet acoperita.

Se coc in cuptorul incins timp de 20-25 de minute sau pana se rumenesc.

Între timp, fierbeti siropul ramas pana se ingroasa, aproximativ 10-15 minute. Așezați perele pe farfurioare de desert și ungeti-le cu sirop. Se servesc calde. 

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015

Va dorim Pofta Buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.