Pasta cu anghinare, ricotta si bacon
Multi dintre noi se tem de anghinare… cum o folosim? La ce? Cu ce? Dar oare va fi buna? Gata cu intrebarile! Daca vreti sa o folositi si nu aveti nici o idee cum, iata reteta care nu va da gres: Pasta cu anghinare, ricotta si bacon
Ingrediente:
- 150g penne
- 100g bacon fasii subtiri
- 390g inima de anghinare
- 2 crengute de cimbru
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 100g ricotta
- 30g branza maturata sau parmezan/grand padano etc
Mod de preparare pasta cu anghinare, ricotta si bacon
Aduceti o oala mare de apa la fierbere.
Adaugati in apa ce clocoteste pastele si eventual putina sare. Se lasa la fiert 8 minute.
Intre timp, incalziti o tigaie fara ulei sau unt si prajti fasiile de bacon, cca 5 minute. Taiati inimile de anghinare in bucati si aduanti frunzulietele de cimbru de pe crengute.
Curatati ceapa si usturoiul, apoi taiati-le marunt.
Peste bacon se adauga anghinarea, ¾ din cimbru, ceapa si usturoiul – calesc timp de 3 minute la foc mediu.
Se adauga peste toate ingredientele pasta scursa plus o ceasca din apa in care au fiert. Se amesteca pastele si se adauga ricotta. Se condimenteaza cu piper si sare dupa gust, se pune in farfurii, se presara cimbrul ramas si se rade branza.
Pofta buna!
Mai cititi si: