New York cheesecake
Ingrediente:
- 50g unt (plus putin extra pentru unsa tava)
- 3 sferturi de pachet de biscuiti digestivi
- 600g crema de branza (mon chou, ricotta sau mascarpone)
- 2 linguri faina
- 175g zahar tos
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua plus 1 albus
- 150ml smantana (smantana de frisca)
- 300g zmeura (capsuni)
Preparare:
Pasul 1: Se unge o tava rotunda
de 20cm cu unt topit si se acopera fundul cu hartie de pergament
Pasul 2: Sfaramati cu ajutorul
unui sucitor sau intr-un procesor de alimente trei sferturi de pachet de
biscuiti digestivi. Adaugati 50g unt topit, amestectai bine si asezati
compozitia in tava pregatita (apasat bine amestecul de biscuiti – ca grosime nu
ar trebui sa depaseasca jumatate de cm)
Pasul 3: Amestecati bine intr-un
castron 600g crema de branza (mon chou, ricotta sau mascarpone) cu 2 linguri de
faina, 175g zahar tos, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 oua, 1 albus si
150ml smantana (smantana de frisca).
Pasul 4: Adaugati in compozitia
precedenta 150g zmeura (capsuni). Pastrati insa alte 150g fructe pentru sos.
Pasul 5: Folosind o spatula,
amestecati usor compozitia de cheesecake, cu grija sa nu striviti zmeura
Pasul 6: Turnati amestecul peste
bodemul de biscuiti deja pregatiti si lasati tava in cuptorul incalzit la 180C
timp de 40 de minute.
Pasul
7: Serviti cheesecake-ul la temperatura camerei cu un sos de
zmeura sau capsuni (sosul consta doar din strivirea fructelor), inghetata sau
frisca.
Va dorim pofta
buna!