Servire: 4
portii
Ingrediente:
- 500ml ulei pentru prajire
- 4 linguri de gem de zmeura
- 225g de faina cu agent de crestere (sau faina simpla
si folosesti drojdie pentru dospire), plus extra pentru rulare
- 2 lingurite praf de copt
- 5 linguri de zahar pudra
- 150ml lapte
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul intr-o cratita mare sau friteuza pana
cand ajunge la 180°C. Pune gemul si 2 linguri de apa intr-o cratita mica si adu
la fierbere, la foc mare. Se fierbe, amestecand ocazional, timp de 1 minut, pana
cand se topeste gemul. Transfera in boluri mici si pune-le deoparte.
Intre timp, pune faina, praful de copt si 2 linguri de
zahar pudra intr-un castron mare si amesteca bine. Adauga trei sferturi din
lapte si amesteca pentru a face un aluat moale, adaugand mai mult lapte dupa cum
este necesar. Pune aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si ruleaza
pana ajunge la 1cm grosime. Taie forme rotunde de aluat, folosind un pahar,
apoi, cu un pahar si mai mic mai taie odata in centru pentru a da forma
gogosilor. Vor iesi cca 24 mini-gogosi, dar le faci cum doresti.
Prajieste gogosile in uleiul incins timp de 2 minute,
pana cand se umfla si devin aurii, intorcandu-le o data la jumatatea timpului.
Scoate gogosile din ulei, folosind o lingura cu fante, si aseaza-le pe hartie de
bucatarie, apoi invarte-le bine in zaharul pudra ramas. Se servesc calde, cu
gem.
Va dorim pofta buna!
Inghetata de casa
Inghetata de iaurt si
miere
Inghetata cu fistic
Sorbet cu lamaie si
rozmarin
Inghetata de capsuni cu otet balsamic
Inghetata
Mocha
Inghetata de fructe
Inghetata cu zmeura si
lamaie
Inghetata racoritoare cu sos de fructe
Sorbet din
fructe
Sorbet de afine
Inghetata de
avocado
Inghetata Rocky road
Inghetata de vanilie in 4
pasi
Inghetata cu Limoncello si amaretti
Inghetata
espresso
Inghetata cu miere si smochine
Inghetata de
ciocolata
13 retete delicioase de inghetata