Kebobs de pui in stil Marocan
Kebobs de pui in stil Marocan
Amestec condiment:
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita chimen
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/4 lingurita cayenne (optional)
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 lingurita caramom
- 1/8 lingurita cuisoare
- 1/8 lingurita nucsoara
- 2 lingurite zahar brun
Kebobs:
- 900g piept de pui
- 2 cepe mici rosii, taiate in sferturi
- 2 ardei, rosu si verde
- 1/4 ceasca ulei de masline
- sare si piper
- 12 betisoare de bambus, inmuiate in apa timp de 30 de minute
Mod de preparare:
Intr-un castron mic combina toate condimentele si amesteca-le bine.
Taie carnea cubulete si amestec-o bine cu condimentele de mai sus, pana cand puiul este bine acoperit.
Condimenteaza ceapa si ardeii cu ulei de masline, sare si piper.
Asambleaza kebobs-urile: pune alternativ pe betele de bambus bucati de pui, ceapa si ardei.
Se pregatesc la gratar sau grill 10-15 minute, sau pana cand puiu este gata, rumenit. Se serveste cu salata, orez si sos de arahide sau tzatziki.