Inghetata espresso
Ingrediente:
- 1 ½ ceasca lapte integral
- ¾ ceasca zahar tos
- 1 ½ ceasca boabe de cafea intregi prajite
- un varf de cutit de sare
- 1 ½ ceasca smantana pentru frisca
- 5 galbenusuri de ou
- ¼ lingurita extract de vanilie
- ¼ lingurita espresso fin macinat
Mod de preparare:
Pune intr-o cratica la foc mic laptele, zaharul, boabele
intregi de cafea, sarea si ½ ceasca smantana. Odata ce amestecul este cald,
acopera cu un capac, inchide flacara de la aragaz si uita de el aproximativ 1
ora – timp ingaduit pentru racire.
Dupa o ora incalzeste din nou amestecul de lapte si
cafea. Toarna smantana ramasa intr-un castron mare. Intr-un bol separat amesteca
galbenusurile de ou si toarna incet compozitia de lapte cald, amestecand
constant. Varsa totul din nou in cratita si aseaz-o la foc mediu amestecand pana
se ingroasa.
https://bunafarmacie.ro/produs/aventyl/
Dupa ce s-a ingrosat, compozitia se strecoara printr-o
sita in castronul cu smantana, apasand usor pe boabele de cafea cu o lingura
pentru a iesi cat mai multa aroma din ele, dupa care boabele pot fi aruncate. Se
incorporeaza vanilia si espresso-ul fin macinat, amestecand pe o baie de gheata
pana se raceste complet, dupa care se pune la congelator 3-4 ore, amestecand la
fiecare jumatate de ora cu o firculita pentru a sparge cristalele de
gheata..
Va dorim pofta buna!
Mai cititi si:
Inghetata
de casa
Inghetata de capsuni cu otet
balsamic
Inghetata cu
fistic
Inghetata de iaurt si
miere
Inghetata
Mocha
Serbet cu lamaie si
rozmarin
Inghetata de
fructe
Inghetata de
avocado
Inghetata Rocky
road
Inghetata de vanilie in 4
pasi
Inghetata cu Limoncello si
amaretti