Inghetata cu Limoncello si amaretti
Servire: 4 portii
Ingrediente:
- 300g afine
- 4t linguri limoncello
- 3 linguri zahar pudra
- 300ml smantana pentru frisca
- 6 linguri vin pentru desert
- 6 biscuiti amaretti, zdrobiti
Mod de preparare:
Pune afinele, 1 lingura limoncello si 1 lingura zahar
intr-o tigaie si fierbe la foc mic pentru aproximativ 1 minut, pana cand
amestecul prinde o culoare mai intensa, dar cu atentie ca afinele sa ramana
intregi. Se lasa la racit complet.
Intr-un castron toarna smantana, restul de limoncello,
vinul si cu ajutorul unui mixer bate ingredientele pana se ingroasa. Se lasa la
congelator 2-2 1/2 ore.
Dupa aproximativ 2 ore, pune intr-un pahar special de
inghetata cateva afine, putini biscuiti sfaramati amaretti si o lingura de
inghetata. Repeta procedeul de 2 ori, finalizand cu cateva afine si amaretti
deasupra. Procedeaza la fel cu al doilea pahar.
Va dorim pofta buna!
Mai cititi si:
Inghetata de casa
Inghetata de capsuni cu otet
balsamic
Inghetata cu
fistic
Inghetata de iaurt si
miere
Inghetata
Mocha
Serbet cu lamaie si
rozmarin
Inghetata de
fructe
Inghetata de
avocado
Inghetata Rocky
road