Ineluse coapte de mere
Ingrediente:
- 1 albus de ou
- 1 ceasca cu apa
- 1 lingura de vanilie
- 1 ceasca faina
- 1/4 lingurita de sare
- 6 mere mari, decojite
- ulei de canola pentru prajit
- scortisoara si zahar
Ingrediente glazura:
- 4 linguri unt, topit
- 1/3 ceasca de zahar
- 1 lingura de scortisoara
- 2 linguri de lapte
- 1 – 1 1/2 cesti zahar pudra
Mod de preparare:
Bate albusul de ou spuma, apoi incorporeaza treptat apa, vanilia, faina si sarea.
Taie merele felii groase (inele) de 1.5 cm.
Incinge uleiul la 190 de grade C si incalziti cuptorul la 205 de grade C.
Inmoaie inelele de mere in aluat si apoi in uleiul incins. Nu puen multe felii odata si scoate-le cand sunt putin maro aurii, aseaza-le pe un prosop de hartie, si presara scortisoara si zahar.
Pune inelele apoi in cuptor pentru cca 5-10 minute sau pana cand devin usor crocante crocante.
Toarna din glazura peste inele si serveste-le calde. (Pentru a face glazura, combina pur si simplu toate ingredientele si amesteca bine pana la omogenizare)..
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii