Fursecuri cu ghimbir
Ingrediente:
- 200g unt la temperatura camerei
- 100g zahar pudra
- 1 pastaie de vanilie
- 50g ghimbir proaspat ras
- 300g faina
Mod de preparare:
Bate untul timp de 3 minute cu un mixer, apoi treptat incorporeaza si zaharul. Adauga faina, ghimbirul ras, semintele din pastaia de vanilie si un varf de sare. Amesteca pana se omogenizeaza totul intr-un aluat.
Intinde aluatul pe o suprafata de 20cm, inveleste-l in folie de plastic si lasa-l la rece timp de 30 de minute.
Incalzeste cuptorul la 170C.
Scoate aluatul din frigider, indeparteaza folia si taie forme dupa propria placere 🙂 Se pun prajiturelele pe o tava cu folie de copt, apoi in cuptorul incins pana se rumenesc putin, cca 20 de minute.
Va dorim pofta buna!
Interesant de citit: | |
Negresa cu crema de branza
Se incalzeste cuptorul la 170ーC si se unge o tava patrata de 20cm cu unt si apoi tapetata cu hartie de copt. … citeste |
|
Inghetata cu migdale prajite
Se presara gelatina peste apa intr-un castron mic, se lasa sa stea, amestecand o data sau de doua ori, in timp ce faci baza de inghetata. … citeste |
|
Sorbet intens de lamaie
Se amesteca sucul de lamaie, coaja rasa, apa, zaharul si vodka intr-un pahar mare sau castron ceramic. Se amesteca pana cand zaharul se dizolva complet. … citeste |