De ce nu este bine sa impingi fortat in timpul nasterii?

0 694

In strainatate, in multe spitale, nu li se mai spun viitoarelor mamici sa se intinda pe spate si sa “impinga” in timpul nasterii, reducand astfel cazurile de rupturi vaginale severe de la 7% la 1%.

9 din 10 femei sufera o forma de ruptura vaginala in timpul nasterii

In cazurile severe, acestea vor suferi de incontinenta si alte probleme pe tot parcursul vietii.

Dupa o crestere accentuata a rupturii perineale severe in Anglia, intre 2013 si 2014, Colegiul Regal de Moase a initiat un apel.

Cu sprijinul Colegiului Regal al Obstetricienilor si Ginecologilor, au implementat un program de studiu la Spitalul Medway Maritime din Kent.

Cazurile rupturilor vaginale au fost reduce cu 85%

Pur si simplu, fara a mai sfatui gravidele in timpul nasterii sa stea intinde pe spate si sa impinga, spitalul a redus numarul de rupturi perineale de gradul al treilea si al patrulea, de la 7% la 1%, o reducere de 85%.

Dot Smith, seful departamentului de obstetrica al spitalului, da vina asupra conceptiei gresite conform careia femeile aflate in travaliu trebuie “sa impinga, sa impinga si iar sa impinga tot mai tare”.

Cand am vazut 22 de cazuri de rupturi de gradul trei intr-o luna, mi-am spus ca nu este deloc bine“, spune Smith.

Femeile din program au fost incurajate sa nasca in picioare, ghemuite sau in genunchi, ceea ce se si intampla pana in anii 1950

Moasele le-au incurajat, de asemenea, sa respire in mod natural in timpul contractiilor, in loc sa le indemne sa impinga.

nastere

In loc sa scoata bebelusii de indata ce capusorul a fost vizibil, moasele i-au lasat sa se nasca in ritmul propriu, sprijinindu-le greutatea doar, pentru a reduce presiunea asupra perineului.

Programul a fost atat de reusit, incat rezultatele au fost publicate in Jurnalul European de Obstetrica si Ginecologie si exista planuri de implementare la nivel national.

Acest simplu protocol a redus deja rupturile vaginale cu 85% in unele maternitati.

Intr-un articol numit “Push or Not to Push”, fondatorul HypnoBirthing Mickey Mongan spune ca, incercarea de a “impinge” un copil in lume este contraproductiva.

Mongan spune ca exista dovezi coplesitoare care arata ca, impingerea fortata are ca rezultat:

– Oboseala mamei
– Morbiditate crescuta atat pentru mama, cat si pentru copil
– Contractii uterine ineficiente
– Cresterea riscului de hipoxie
– Anomalii ale ritmului cardiac fetal
– Ruptura/deteriorarea muschilor pelvisului
– Ruptura vaselor de sange din ochi si faciale
– Ruptura perineului
– Cresterea nevoii de epiziotomie

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste

Orice graviduta are sute de intrebari despre sarcina si nastere iar la majoritatea – gaseste raspuns pe site-ul lor preferat – Desprecopii. Dar mai sunt si o multime de intrebari care trebuiesc puse, la momentul potrivit, omului potrivit.

Cand vine vorba de nastere si travaliu, nu poti controla lucrurile pentru ca o serie de evenimente vin navala in acele momente insa cel mai bine este sa fii pregatita. Si asta deasupra emotiilor care te vor stapani -si pe tine, draga graviduto dar si pe viitorul tatic care va fi sub greutatea celor mai mari emotii din viata lui. Citeste 8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau in primul an de viata – saptamana de saptamana

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul – primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica – se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. DESCARCA ACEASTA APLICATIE DE AICI.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.