Crostini cu sfecla rosie

0 302

Crostini cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • cateva sfecle mai mici cu frunze (cat sa rezulte 3/4 ceasca sfecla coapta)
  • 16 felii de bagheta, preferabil din faina integrala, taiate pe diagonal
  • 2 linguri ulei de masline, impartit egal
  • 2 cateid e usturoi
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 2 linguri apa
  • 1/4 lingurita sare
  • 115g crema de branza (preferabil de capra)
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Preincalzeste bine cuptorul. Taie frunzele si tulpina sfeclelor si pastreaza-le. Dupa ce ai curatat sfeclele bine, aseaza-le intr-o tava de copt, acopera-le cu folie de aluminiu si lasa-le cca 45 de minute – 1 1/2 ore, in functie de dimensiunea lor, pana sunt coapte.

In timp ce sfeclele se racesc, aranjeaza feliile de bagheta intr-un singur strat pe o foaie de copt mare si prajeste-le in cuptorul incins pana se rumenesc putin, aproximativ 14 minute.

Taie marunt frunzele si tulpinele de sfecla. Caleste tulpinile intr-o tigaie cu 1 lingura ulei incins timp de 3 minute, apoi adauga uleiul ramas si usturoiul pentru inca 15 secunde pana se inmoaie, dupa care poti pune si frunzele, otetul, apa si sarea. Se lasa inca 4-5 minute pana se evapora lichidul.

Sfecla racita se curata si se taie in bucatele. Pune 3/4 ceasca de sfecla, branza sipiperul intr-un procesor de alimente si amesteca pana la omogenizare. (rezerva sfecla ramase pentru o alta utilizare).

Pentru a asambla feliile de Crostini: intinde pe fiecare felie de paine 2 lingurite amestec de sfecla si decoreaza cu amestecul sotat de frunze.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.