Cornuri pufoase cu dulceata
Desert, gustare, mic dejun sau pur si simplu ceva bun: cornuri pufoase de casa, cu dulceata!
Ingrediente:
- 200ml lapte cald
- 10g drojdie uscată
- 40g zahăr
- 1 ou
- 400g făină
- 50g unt la temperatura camerei
- 1/2 linguriță sare
- 200g gem
Pentru uns:
- Lapte
- Zahăr pudră
Mod de preparare cornuri cu dulceata:
Se amestecă zahărul și drojdia în laptele cald (nu fierbinte!) – se lasă 5 minute să stea.
Se adaugă sarea, oul bătut, untul la temperatura camerei și făina. Se frământă bine aluatul până la omogenizare, apoi se lasâ la crescut, acoperit, timp de 2 ore.
Întinde bine aluatul, taie-l în 9 triunghiuri, pune dulceața și formează cornuri/rulouri. Lasă-le să mai crească timp de 20 de minute în tavă.
Se unge fiecare rulou cu lapte, apoi se coace în cuptorul încins 180°C pentru 20 de minute sau până se rumenesc frumos.
La final se presară zahăr pudră.
Retete fabuloase, o selectie speciala
33 retete fabuloase cu capsuni!
6 retete de briose pufoase si rapide
16 retete formidabile de prajituri
6 retete incredibil de simple de tiramisu
8 retete magnifice de clatite care vor face deliciul oricarui copil
Batoane sanatoase de musli – asa le faci in casa atat de simplu
10 super retete de pizza de casa
Ciocolata de casa: 6 retete numai bune de incercat in aceste zile 🙂
10 retete fabuloase cu mere
9 retete cu zmeura pe care trebuie sa le incerci
10 retete perfecte cu afine
18 retete de torturi rapide cu fructe