Contractiile Braxton-Hicks
Contractiile Braxton-Hicks
Contractiile Braxton-Hicks sunt contractii ale uterului care au loc predominant in al treilea trimestru de sarcina. Ele sunt de obicei mai putin dureroase decat cele adevarate.
Spre deosebire de adevaratul travaliu, contractiile Braxton-Hicks sunt imprevizibile, nu apar la intervale regulate, si nu devin mai intense cu timpul.
Deshidratarea si activitate sunt printre circumstantele care pot declansa contractiile Braxton-Hicks. Schimbarea pozitiilor poate atenua contractii Braxton-Hicks.
Ce sunt contractiile Braxton-Hicks ?
Contractiile Braxton-Hicks sunt contractii ale uterului care apar in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina. Ele sunt perfect normale – uterul se pregateste sa nasca. La unele femei, acestea apar inca din al doilea trimestru. Uneori, contractiile Braxton-Hicks au fost mentionate ca "travaliu fals".
Spre deosebire de contractiile reale, contractiile Braxton-Hicks nu apar la intervale regulate, nu devin mai puternice in timp, si nu dureaza mult. Ele nu apar la momente previzibile si pot sa dispara in acelasi timp. Cu toate acestea, au tendinta de a deveni mai frecvente spre sfarsitul sarcinii.
Evenimente comune uneori, pot declansa contractiile Braxton-Hicks, cum ar fi activitatea crescuta a mamei sau copilului, atingerea abdomenului mamei, deshidratarea, actul sexual, sau o vezica plina.
Contractiile Braxton-Hicks sunt numite dupa un doctor englez, John Braxton Hicks, care a descris starea in anul 1872.
Cum se simt contractiile Braxton-Hicks simti?
Contractiile Braxton-Hicks nu sunt de obicei dureroase precum contractiile reale. Unele femei le descriu ca o senzatie de strangere in partea inferioara a abdomenului. Ele se pot simti similar crampelor menstruale la unele femei. Abdomenul poate deveni ferm la atingere si nu au loc la intervale regulate.
Ce se poate face in cazul in care contractiile Braxton-Hicks sunt incomode?
Exista masuri pe care le puteti lua pentru a aduce alinare daca contractii Braxton-Hicks sunt incomode:
– Schimbarea pozitiei, cum ar fi o mica plimbare, sau odihna in cazul in care sunteti activa
– Un pahar de apa, sau o ceasca de ceai din plante
– Exercitii de relaxare sau de relaxare mentala
– Mancati ceva
– O baie calda timp de maxim 30 de minute
Cand ar trebui sa chem doctorul?
Sunati-va medicul sau moasa in cazul in care nu ati ajuns la 37 saptamani si contractiile sunt in crestere in frecventa, sunt mai dureroase sau aveti oricare dintre semnele unui travaliu prematur:
– Cresterea scurgerilor vaginale, pete sau sangerari
– Cresterea durerilor de spate sau presiune pelviana
– Mai mult de patru contractii pe ora
– Dureri abdominale asemanatoare celor din timpul menstruatiei, sau crampe