Cheesecake inghetat, cu mango
Cheesecake inghetat, cu mango
Ingrediente crusta:
- 50g unt (plus putin extra pentru unsa tava)
- 3 sferturi de pachet de biscuiti digestivi
Ingrediente umplutura:
- 2 cutii crema de branza
- 3/4 ceasca lapte condensat
- 1 1/2 ceasca mango facut piure (sau chiar de la conserva)
- 1/4 lingurita saffron
- 1/4 lingurita scortisoara
Servire:
- frisca
Mod de preparare:
Unge o tava rotunda de 20cm cu unt topit si se acopera baza tavei cu hartie de copt.
Sfarama cu ajutorul unui sucitor sau intr-un procesor de alimente trei sferturi de pachet de biscuiti digestivi. Adauga 50g unt topit, amesteca bine si aseaza compozitia in tava pregatita (apasa bine amestecul de biscuiti – ca grosime nu ar trebui sa depaseasca jumatate de cm).
Intr-un castron mare, cu ajutorul unui mixer electric amesteca bine crema de branza cca 2 minute, apoi adauha treptat laptele condensat, mango, saffronul si scrotisoara. Mai amesteca inca 2 minute.
Toarna amestecul peste blatul de biscuiti, acopera tava cu folie si pune-o in congelator pentru cel putin 6 ore. Se scoate de la congelator cu 10 minute inainte de servire si se serveste cu frisca.
Informatii nutritionale pe felie (dintr-un total de 10 felii):
Calorii: 270
Grasime: 14g
Grasime saturata: 9g
Colesterol: 60mg
Sodiu: 189g
Va dorim Pofta Buna!