Cheesecake cu topping caramel

0 420

Ingrediente:



  • 3 pachete crema de branza (a 250 g
    fiecare)
  • 175 ml de zahar
    tos
  • 4 oua
  • 250 ml de
    smantana
  • 2 lingurite (10 ml) esenta de
    rom
  • 1/2 lingurita
    nucsoara
  • 1/4 lingurita
    scortisoara
  • 1 varf de cutit de
    sare
  • 175 ml
    frisca

Baza:



  • 2 cesti biscuiti graham
    sfaramati
  • 1/3 ceasca unt topit (75
    ml)
  • 2 linguri de zahar
    tos

Topping de Rom si Caramel:



  • 1/2 ceasca de zahar
    tos
  • 60 ml sirop de
    porumb
  • 60 ml frisca
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita (5 ml) esenta de
    rom
  • 1 varf de cutit de
    sare

Mod de preparare:


Baza:
Intr-un
castron, se amesteca impreuna biscuitii cu untul si zaharul apoi se pune intr-o
tava rotunda, apasand cu degetele sa fie uniform.


Intr-un castron mare, bate crema de
branza pana se omogenizeaza. Incorporeaza zaharul pana iese o compozitie
pufoasa, amesteca ouale dar cate unul pe rand, smântâna, extractul de rom si
restul ingredientelor; se toarna peste baza, si se coace in cuptorul incins pana
cand dispare luciul si prinde o culoare aurie.


Cand este gata se lasa la racit apoi
se scoate din forma  si se pune la frigider timp de 4 pana la 6
ore.


Topping: Intr-o
cratita mica, adu zaharul si siropul de porumb la fiert, la foc mediu-mare, pâna
prinde o culare asemanatoare chihlimbarului, aproximativ 4 minute. Incorporeaza
apoi smantana, untul, extractul de rom si sarea; se mai gateste pana se ingroasa
putin, aproximativ 2 minute. Se lasa la racit 30 minute.


Se serveste o felie de cheesecake cu
topping si frisca, optional nucsoara.


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.