Cheesecake cu topping caramel
Ingrediente:
- 3 pachete crema de branza (a 250 g
fiecare)
- 175 ml de zahar
tos
- 4 oua
- 250 ml de
smantana
- 2 lingurite (10 ml) esenta de
rom
- 1/2 lingurita
nucsoara
- 1/4 lingurita
scortisoara
- 1 varf de cutit de
sare
- 175 ml
frisca
Baza:
- 2 cesti biscuiti graham
sfaramati
- 1/3 ceasca unt topit (75
ml)
- 2 linguri de zahar
tos
Topping de Rom si Caramel:
- 1/2 ceasca de zahar
tos
- 60 ml sirop de
porumb
- 60 ml frisca
- 2 linguri unt
- 1 lingurita (5 ml) esenta de
rom
- 1 varf de cutit de
sare
Mod de preparare:
Baza:
Intr-un
castron, se amesteca impreuna biscuitii cu untul si zaharul apoi se pune intr-o
tava rotunda, apasand cu degetele sa fie uniform.
Intr-un castron mare, bate crema de
branza pana se omogenizeaza. Incorporeaza zaharul pana iese o compozitie
pufoasa, amesteca ouale dar cate unul pe rand, smântâna, extractul de rom si
restul ingredientelor; se toarna peste baza, si se coace in cuptorul incins pana
cand dispare luciul si prinde o culoare aurie.
Cand este gata se lasa la racit apoi
se scoate din forma si se pune la frigider timp de 4 pana la 6
ore.
Topping: Intr-o
cratita mica, adu zaharul si siropul de porumb la fiert, la foc mediu-mare, pâna
prinde o culare asemanatoare chihlimbarului, aproximativ 4 minute. Incorporeaza
apoi smantana, untul, extractul de rom si sarea; se mai gateste pana se ingroasa
putin, aproximativ 2 minute. Se lasa la racit 30 minute.
Se serveste o felie de cheesecake cu
topping si frisca, optional nucsoara.
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Retete rapide si sanatoase
- Salata din cartofi calzi
- Sos de tomate pentru pasta
- Inghetata de capsuni
- Burgeri din miez de nuca si
alune
- Salata de pasta si ton
- Fasole de casa
- Pesto cu miez de nuca
- Prajitura de curmale
- Inghetata de fructe (pops)
- Chiftele din peste
- … toate articolele
aici