Cheesecake cu morcovi si nuci pecan
Cheesecake-ul cu morcovi si nuci pecan – doua retete clasice foarte gustoase combinate intr-un cheesecake final. O reteta numai buna de salvat in cartea de bucate pentru sarbatori!
Ingrediente cheesecake:
- 200g biscuiti digestici sau chiar speculaas daca aveti
- 100g unt nesarat
- 300g branza MonChou
- 300g ricotta
- 175g zahar pudra
- 2 linguri faina
- 3 oua
- 250g morcovi
- 50g nuci pecan nesarate
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 120° C, ungeti forma si acoperiti baza cu hartie pergament.
Zdrobiti biscuitii fin in procesorul de alimente.
Topiti untul, incorporati biscuitii si intindeti amestecul in mod egal in forma. Apasati bine.
Se amesteca MonChou si ricotta cu un mixer sau in procesorul de bucatarie pana cand rezulta o compozitie fina. Adaugati zahar, faina, oua si amestecati bine.
Curatati morcovii si dati-i pe razatoarea mai mare. Incorporati-i in amestecul de MonChou.
Turnati totul in forma, peste baza de biscuiti si bagati tava in cuptorul incins pentru 90 de minute.
Dupa acest timp, opriti caldura din cuptor si lasati cheesecake-ul sa se raceasca acolo pentru inca 90 de minute – pentru a preveni fisurile. Apoi lasati-l la frigider timp de cel putin 3 ore.
Taiati nucile pecan grosolan si decorati cheesecake-ul chiar inainte de servire.
Mai cititi si: