Chec cu mac
Ingrediente:
- 3/4 ceasca seminte de mac
- 1 1/3 ceasca faina, plus mai mult pentru aluat
- 2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 200g unt nesarat
- 1 ceasca de zahar tos
- 4 oua mari
- 1 lingurita extract de vanilie pura
- 1 lingurita extract de migdale
- zahar pudra, pentru final
Mod de preparare
Intr-o cratita mica, adu la fierbere 1/2 ceasca de apa, apoi opreste focul, adauga macul, pune capacul si lasa sa stea asa 1 ora. Dupa care amesteca-l intr-un blender pana se zdrobesc usor.
Se incalzeste cuptorul si se unge cu grasime o tava. Intr-un bol mediu, amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron mare, folosind un mixer portabil, bate untul cu zaharul tos la viteza medie-mare pana devine pufos, aproximativ 3 minute. Adauga amestecul de seminte de mac si amesteca pana la omogenizare. Se adauga ouale pe rand, apoi vanilia si esenta de migdale. Folosind o lingura de lemn, incorporeaza amestecul de faina. Puen aluatul in tava pregatita.
Se coace aproximativ 45 de minute, pana cand partea de sus este aurie si o scobitoare introdusa in centru iese curata. Dupa ce este gata si racit, se pudreaza cu zahar, se taie in patratele si se poate servi.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013
Va dorim pofta buna!