Curcan, cartofi sau
varza de Bruxelles se afla la mana tuturor cumparatorilor. Insa
bucatarul-chef Ben Spalding
si-a propus ceva magnific.
Pe lista sa de cumparaturi de Craciun din acest an veti gasi gheata
carbonica, caviar, trufe, inima de vita Wagyu, foita de aur, o sticla de
sampanie de £37,000 de prin Primul Razboi Mondial, pepene verde japonez editie
limitata, la £2600 si boabe de cafea excretate de mamiferul zibeta asiatica –
Asian Palm Civet.
Spalding si-a propus sa
creeze cel mai scump meniu de Craciun , disponibil
doar pentru un grup de patru persoane, pentru un total de £125,000.
De asemenea, pe meniu este si caviarul Almas (£5.000), cel mai scump din
lume; un otet balsamic vechi de 150 de ani, pepene din lume cele mai scumpe, cel
mai scump pepene din lume, Yubari din China (2.500 de lire sterline), precum si
o trufa alba (£3,500) si sofran.
Traditionalul curcan de Craciun va fi si el transformat. Utilizand Dodine, o
rasa rara de curcani, cu muschi si inima de vita Wagyu (£5.000), elementul
central pentru masa de Craciun este invelit in 6.000 de lire comestibile, foite
de aur de 50-carate, stropite cu Fistic Akbari (£5.000).
Desertul este servit pe o farfurie de aur ugandez si include Kopi Luwak
(£3000), boabe de cafea excretate de pisica, zibeta asiatica, si pepene Densuke
(£2.600), un fruct fara seminte cultivat doar pe insula Hokkaido, Japonia, in
fiecare an sunt produsi pâna la 10.000 de pepeni verzi.
Masa de lux va fi pregatita de Spalding, iar incasarile vor merge la o
organizatie de caritate, la alegerea sa.
Spalding, in prezent, bucatarul-chef la John Salt, este cunoscut pentru
abordarea sa alternativa pentru mesele mai fine.
Ingredientele alese de Chef
Ben Spalding
Diva Vodka: £2.000 Piper Heidsieck 1907 Champagne: £37000 Gheata uscata: £180 Pata Negra Iberico jambon: £600 Cuib de pasare: £100 Caviar Almas: £5,000 Otet Balsamic vechi de 150 ani: £1030 Trufa alba Alba: £3500 Pullet de bresse’s pentru supa: £2.500 Supa de sofran: £500 Yubari – pepene galben Regele: £2.500 Dodina – curcan rasa rara: £500 Carne de vita Wagyu: £4500 Foite de aur: £6.000 Trufe Periogord: £900 Akbari fistic: £5,000 Kopi Luwak: £3.000 Ciocolata Amadei: £150 Pepene verde Densuke: £2600 Aur ugandez: £1.500 1949 Cheval Blanc: £4680 1988 Corton-Charlemagne, Coche-Dury: £1390 1959 La Tache: £5400 Chateau d’Yquem 1976: £990 |
Dar inainte de asta va sugeram sa trageti cu
ochiul si la meniurile din anii trecuti:
- Meniu special de Craciun-2012
- Meniu special de Craciun-2011
- Meniu special de
Craciun-2010
- Meniu special de
Craciun-2009
- Meniu special de
Craciun-2008
SUPEREVA.RO va ureaza
Sarbatori Fericite si Pofta Buna
!!!
Va recomandam sa mai cititi si:
Craciun
Sarbatorile, fara stres si
anxietate
Cum decoram ferestrele si usile de
Craciun?
Meniu special de Craciun-2010
Meniu special de Craciun-2009
Cel mai stilat brad de
Craciun
Cei mai ciudati brazi de
Craciun
Meniu special de Craciun-2008
Cum decoram bradul in acest an?
Torturi cu ciocolata
Tort
Amarena
Tortul de ciocolata Ganache
Tort festiv Ucrainean
Tort cu ciocolata si castane
Tort cu ciocolata alba
Tort de ciocolata pentru
sarbatori
Tort mexican de ciocolata
Tort Dracula
Tort de ciocolata si alune
Chocolate Royale Cheesecake
Tort cu ricotta si ciocolata
alba
Tort galben cu glazura de
ciocolata
Tort impresionant de ciocolata
Torturi cu fructe
Tort cu frisca si cirese
Tort Padurea Neagra
Tort fraged cu lime
Tort cu portocale si crema de
branza
Tort cu zmeura
Tort Colibri
Tort cu gem de cirese si
glazura
Cheesecake cu lamaie
Tort cu pere
Tort cu lamaie
Tort cu lamaie si ghimbir
Tort de capsuni la rece
Tort cu fructe si nuci
Torturi diverse
New York cheesecake
Tort bezea cu crema de ness si cocos
Cheesecake cu menta
Tort cu nuca de cocos
Tort Frankfurter Kranz
Tort bezea cu cognac
Tort cu nuca si cafea
Tort Mocha
Tort Baklava
Tort cappuccino
Tort Kiev (Kievskaia)
Tort cu pastarnac si glazura de
caramel