Ce este nasterea cu caita?
Nasterea cu caita sau nasterea in sacul amniotic (en caul – in engleza), inseamna ca la nastere, o portiune din sacul sau membrana amniotica ramane pe capul si/sau fata bebelusului.
Incidenta de aparitie este mai mica de 1 la 100.000 de nasteri.
“Căița” (in latina Caput galeatum – cap cu casca/coif)) este o bucata de membrana subtire, filmata, care poate fi atasata de cap, fata si urechi sau poate sa acopere tot capul ori trunchiul nou-nascutului. Aceasta este inofensiva si poate fi indepartata imediat de catre medic sau moasa.
In folclor, se spune ca bebelusii nascuti cu caita poseda abilitati supranaturale si sunt destinati pentru maretie.
Noah Valasco s-a nascut la Spitalul Praia da Costa din orasul Vila Velha, Brazilia. Mama, Monyck Valasco, l-a nascut prin cezariana si a fost o nastere cu caita!
Denumit si baiatul din bula, trupul intregului bebelus a fost inca in sacul amniotic, oferindu-i un aspect uimitor.
Aceste imagini impresionante arata un baietel care s-a nascut in timp ce se afla inca, complet, in sacul sau amniotic.
Imaginile surprinse au fost luate la Spitalul Praia da Costa din orasul Vila Velha din statul brazilian Espirito Santo, de catre fotograful Jana Brasil, care se specializeaza in fotografii cu nasteri.In poze, nou-nascutul, numit Noah, poate fi inca vazut in interiorul sacului amniotic dupa ce se naste prin cezariana.
Intregul corp al lui Noe este in sacul amniotic!
Expertii spun ca nasterile speciale apar la fiecare 80.000 sau 100.000 de nasteri naturale si nu pun copilul sau mama in pericol. Se crede ca acestea sunt mai putin frecvente in timpul operatiei cezariene deoarece sacul amniotic poate fi taiat usor.
Despre pregatirea pentru maternitate – ce trebuie luat la spital, mai cititi
Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau in primul an de viata – saptamana de saptamana
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul – primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica – se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA – pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA – pentru sistemul Android aici
Forumul despre nasteri
Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere – va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.