Ce cauzeaza imbatranirea pielii si cum putem interveni in acest proces prin remedii naturale?

0 7

Este inevitabil: vei dezvolta semne de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și pielea lăsată

Protejarea proactivă a pielii de la mijlocul anilor douăzeci, chiar înainte ca semnele de îmbătrânire să înceapă să apară, este poate cea mai bună modalitate de a-i prelungi tinerețea.

Pe măsură ce îmbătrânești, tenacitatea structurală a pielii devine compromisă din cauza producției scăzute de colagen și elastină, pierderii sau distribuției inegale a grăsimii faciale și slăbirii treptate a mușchilor feței.

Pielea, care este cel mai mare organ care cuprinde întreaga lungime și lățime a corpului, cuprinde două proteine ​​esențiale care o mențin netedă, fermă și fără riduri. Aceste proteine, și anume, elastina și colagenul, tind să se descompună la nivelul feței din cauza anilor de daune provocate de soare, a expunerii la toxinele din mediul înconjurător și a altor factori legați de stilul de viață și vârstă.

Împreună cu pielea lăsată, poți observa, de asemenea, o creștere a ridurilor și a liniilor fine, în special pe față. De asemenea, pielea poate părea mai palidă și mai translucidă și poate deveni mai sensibilă.

Deși nu poți face nimic pentru a opri progresul timpului, există câteva modalități încercate de a amâna semnele îmbătrânirii.

Ce cauzează îmbătrânirea pielii?

Oricât de jalnic ar fi, îmbătrânirea este o realitate cu care trebuie să ne împăcăm. Nu are rost să negăm inevitabilitatea procesului natural de îmbătrânire și repercusiunile care vin odată cu acesta.

Cu toții vom avea riduri și linii fine cu timpul, deoarece pielea noastră trece prin anumite modificări structurale, făcând-o să devină mai subțire și mai uscată.

Sinteza redusă a colagenului contribuie la reducerea elasticității pielii, ceea ce grăbește dezvoltarea liniilor fine și a ridurilor, precum și a lăsării pielii.

Eliminarea naturală a celulelor moarte ale pielii tinde să încetinească odată cu înaintarea în vârstă. Datorită acestei întârzieri a rotației celulare, pielea nu reușește să întinerească singură.

Slăbirea treptată legată de vârstă a țesutului conjunctiv care formează structura de susținere a cartilajelor și oaselor face ca și pielea din jur să se lase.

Mușchii care țin pielea strânsă la locul ei tind să se uzeze odată cu înaintarea în vârstă și să permită spații pentru acumularea de grăsimi, ceea ce duce în cele din urmă la o piele cu aspect lăsat.

Schimbarea, aglomerarea sau reducerea grăsimii faciale, care poate fi cauzată fie de vârstă, fie de pierderea bruscă a greutății, este un alt factor responsabil pentru lăsarea pielii.

În același timp, speranțele tale de a menține pielea suplă sunt în continuare împiedicate de unele alegeri de mediu și stil de viață destul de comune. Eliminarea acestor factori nefavorabili te poate ajuta să-ți salvezi aspectul tânăr al pielii.

Expunerea la soare

Dacă munca ta necesită să lucrezi în aer liber mult sau pur și simplu îți place timpul petrecut la soare, îți compromiți integritatea pielii expunându-l puternicelor raze UVA și UVB ale soarelui care descompun treptat elastina și colagenul datorită activării anumitor enzime.

Pierderea rapidă în greutate

Pierderea masivă în greutate face pielea slabă din punct de vedere structural și mai puțin elastică datorită densității și grosimii mai mici a fibrelor de colagen și a deteriorării fibrelor sale elastice. Acest tip de slăbire a pielii este cel mai vizibil de-a lungul liniei maxilare. Persoanele care optează pentru o dietă riguroasă fără exerciții fizice adecvate pentru a pierde kilogramele în plus sunt predispuse în special la dezvoltarea pielii lăsate.

Fumatul

Supunerea corpului la fumul dăunător de țigară, fie activ, fie pasiv, se va reflecta asuprape pielii dar și asupra stării generale de sănătate. Fumul de tutun conține anumite toxine care tind să usuce pielea și să-i împiedice elasticitatea, provocând astfel lăsarea acesteia.

Genetic

Unii oameni sunt predispuși genetic să dezvolte o piele lăsată, în special în anumite zone cu probleme ale corpului.

Aport inadecvat de lichide

Aportul inadecvat de lichide este unul dintre vinovații cheie pentru pielea lăsată. Pe măsură ce pielea continuă să piardă din componența sa naturală de umiditate în timp, devine cu atât mai imperativ să-și suplimenteze nevoile de umiditate, consumând zilnic multă apă pentru a ajuta la sinteza colagenului.

Cum te lupți cu pielea lăsată?

Unii dintre pașii preliminari pentru a aborda lăsarea pielii sunt investirea într-o cremă hidratantă bună, protecție solară și utilizarea ambelor regulat. Piața este inundată de nenumărate soiuri și mărci de creme hidratante pentru piele.

Dar poți simplifica opțiunile căutând creme hidratante care includ vitamina A, vitamina C și hidroxi acid sau beta hidroxi acid. O rutină strictă de hidratare poate ajuta la refacerea stratului hidrolipidic al pielii. În plus, trebuie să depui eforturi pentru a menține pielea corect hidratată din interior, consumând cantități suficiente de apă.

Incorporarea suplimentelor de vitamine antioxidante la sfatul medicului poate ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate dar și la strălucirea pielii. Poți cere medicului dermatolog să-ți recomande un produs retinoid pe timp de noapte potrivit pentru pielea ta. Aceste produse de restaurare a pielii contribuie la declanșarea unei rotații celulare mai rapide și la sinteza colagenului.

În mod similar, anumite seruri antioxidante adecvate pielii pot ajuta la atenuarea deteriorării radicalilor liberi la nivelul pielii, precum și la îmbunătățirea eficienței produselor de protecție solară standard.

În cazuri extreme, dermatologul poate prescrie opțiuni de tratament relativ invazive. Aceste metode de tratament includ, dar nu se limitează la, tratamente de refacere cu ajutorul laserului, micro-ace, peeling și tratamente cu radiofrecvență, care funcționează prin încălzirea pielii sub suprafață pentru a facilita producția de colagen nou.

Există câteva remedii naturale la domiciliu care pot ajuta la “strângerea” pielii lăsate pe față, gât, brațe și sâni. Cu toate acestea, dacă vrei rezultate imediate, recomandăm să iei în considerare procedurile medicale.

Tratament natural pentru pielea lăsată

Iată câteva remedii casnice pentru pielea lăsată, dar nu înlocui tratamentele de calitate medicală cu acestea!

1. Aloe Vera – salvarea pielii

Aloe vera este cea mai bună atunci când vine vorba de tratamentul pielii lăsate. Acidul malic din gelul de aloe vera ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și la eliminarea pielii lăsate. În plus, este un hidratant natural pentru piele.

Scoate gelul dintr-o frunză de aloe vera și masează-l pe față și pe gât. Lasă-l să acționeze timp de 15 până la 20 de minute și apoi spală-l cu apă călduță. Urmează acest tratament de mai multe ori pe săptămână.

O altă opțiune este de a amesteca împreună 1 lingură de gel de aloe vera și 1 linguriță de miere. Aplică pe față și gât și lasă să acționeze timp de 15 minute apoi spală cu apă călduță și stropește cu puțină apă rece. Fă asta o dată pe săptămână.

2. Lămâia poate face minuni pentru pielea ta

Vitamina C din lămâie ajută la creșterea producției de colagen. La rândul său, acest lucru ajută la restabilirea elasticității pielii. În plus, lămâia are proprietăți astringente care ajută la strângerea pielii și la reducerea ridurilor și a altor semne ale îmbătrânirii premature.

Stoarce niște suc proaspăt de lămâie și masează-l ușor pe față și pe gât. Lasă-l să acționeze timp de 5 până la 10 minute și apoi clătește fața cu apă. Repetă această rutină de două sau trei ori pe zi și urmeaz-o cu o cremă hidratantă de bună calitate.

3. Castravetele este cel mai bun prieten al pielii tale

Pentru a strânge pielea slăbită și lăsată, poți folosi și castravetele. Funcționează ca un tonic natural, care lasă pielea să se simtă și să arate reîmprospătată și întinerită.

Rade o jumătate de castravete și apoi stoarce sucul. Masează acest suc pe față și lasă-l până se usucă. Clătește cu apă rece. Urmează acest remediu o dată pe zi.

De asemenea, puteți combina câte 1 lingură de castravete ras și iaurt simplu. Aplică amestecul pe față și lasă-l să acționeze timp de 10 până la 15 minute. Clătește cu apă călduță. Repetă acest tratament de câteva ori pe săptămână.

De asemenea, puteți face o mască de față cu 2 linguri de suc proaspăt de castravete, albuș de ou și 3 până la 5 picături de ulei de vitamina E. Aplică această mască pe față și gât, las-o să acționeze 15 minute, apoi spală-te cu apă rece. Folosește această mască o dată pe săptămână.

4. Mierea are proprietăți naturale de hidratare

Mierea are proprietăți naturale de hidratare, este un antioxidant bun dar are și proprietăți antiaging – toate utile în tratarea pielii lăsate.

Se amestecă 2 până la 3 lingurițe de miere și câteva picături de suc de lămâie și ulei de măsline. Aplică pe față și gât, lasă să se usuce, apoi spală cu apă caldă. Fă acest lucru o dată sau de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

De asemenea, poți amesteca împreună 1/2 lingură de miere și 1/2 lingură smântână. Apoi, adaugă 1/2 linguriță de pudră de curcuma. Aplică amestecul pe față timp de 15 minute. Spală cu apă călduță și apoi stropește cu apă rece. Folosește această mască de față o dată pe săptămână.

5. Căpșunile îți fac pielea netedă și suplă

Căpșunile funcționează ca un astringent pentru piele. Prin urmare, acestea sunt un remediu foarte bun pentru pielea lăsată. Acestea conțin vitamina C, un puternic antioxidant care stimulează producția de fibre de colagen ce ajută la menținerea pielii netede și ferme.

Căpșunile sunt, de asemenea, bine dotate cu acizi alfa-hidroxilici, care ajută la întârzierea semnelor vizibile ale îmbătrânirii pielii și mențin aspectul mai tânăr, mai mult timp.

Zdrobește două până la trei căpșuni coapte și amestecă-le cu câte 2 lingurițe de iaurt și miere. Aplică pasta pe față și pe gât. Lasă să acționeze aproximativ 5 minute și apoi spală cu apă călduță. Urmează acest tratament o dată pe zi timp de câteva săptămâni. De asemenea, include căpșuni în dieta ta pentru a obține rezultate mai rapide.

6. Scorțișoara poate ajuta la fermitatea pielii

Un alt remediu bun pentru pielea lăsată este scorțișoara. Ajută la accelerarea producției de colagen, ceea ce favorizează o piele mai fermă și mai strânsă.

Se amestecă câte 1 linguriță de praf de scorțișoară și pudră de curcuma cu suficient ulei de măsline pentru a face o pastă. Apoi, adaugă 1/2 linguriță de zahăr sau sare.
Freacă ușor zona feței și a gâtului cu această pastă timp de câteva minute.
Spală fața cu apă călduță.
Folosește acest exfoliant natural o dată sau de două ori pe săptămână.

7. Tonifiază pielea cu un masaj delicat cu ulei

Masarea feței și a gâtului cu uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de măsline, ajută la strângerea pielii lăsate, pentru a o menține fermă și netedă. Uleiul de măsline conține antioxidanți, inclusiv vitaminele A și E, care oferă beneficii anti-îmbătrânire. De asemenea, ajută la menținerea hidratării pielii.

Încălzește puțin ulei de măsline extravirginapoi masează-l pe față cu vârful degetelor în mișcări circulare și lasă-l timp de 10 minute. Urmează acest remediu o dată pe zi înainte de a merge la culcare.

Poți utiliza, de asemenea, ulei de avocado, nucă de cocos, struguri, jojoba sau migdale pentru a masa fața, gâtul, brațele și picioarele.

Urmează oricare dintre aceste remedii o dată pe săptămână pentru o piele fermă și tânără.

Sfaturi suplimentare

  • Fă exerciții fizice în mod regulat pentru un aspect general bine tonifiat.
  • Exfoliază pielea o dată pe săptămână pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii.
  • Nu uita de cel 8 ore de somn.
  • Evită pierderea bruscă și rapidă în greutate.
  • Folosește o protecție solară SPF 30 pentru protecție împotriva razelor ultraviolete nocive ale soarelui. Evită expunerea la soare pentru perioade prelungite.
  • Renunță la fumat și limitează consumul de alcool – acestea accelerează procesul de îmbătrânire.
  • Evită săpunurile care conțin substanțe chimice dure.
  • Utilizează produse cosmetice concepute pentru tipul tău de piele și, de preferință, realizate din ingrediente organice naturale.
  • Crește aportul de alimente bogate în proteine ​​care pot furniza o doză extra de colagen și elastină, cum ar fi pui organic, ouă, pește sălbatic, nuci și carne de vită.
  • Consumă fructe și legume proaspete ce conțin vitaminele C și E și alți antioxidanți care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ asociat cu îmbătrânirea prematură a pielii.
  • Evită zahărul rafinat și preparatele foarte procesat, despre care se știe că accelerează îmbătrânirea pielii.
  • Apa funcționează ca un tonic natural care hidratează și strânge pielea și o menține tânără și suplă. Bea apă pe tot parcursul zilei.
  • Urmează un regim de îngrijire a pielii regulat și sănătos.

Poate Yoga Facială să ne scape de riduri și de pielea lăsată?

Poți încerca câteva exerciții care sunt concepute pentru a flexa și strânge mușchii neutilizați în zona maxilarului, precum și de-a lungul bărbiei, fălcilor și gâtului.

Efectuarea acestor exerciții musculare faciale de două ori pe zi poate ajuta la conferirea unui aspect neted și ferm pielii prin tonifierea mușchilor de sub ea. Există exerciții faciale separate personalizate pentru a strânge mușchii și pielea pe obraji, ochi, buze, gât și frunte.

A fost efectuat studiu efectuat pe 27 de femei cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani, pentru a evalua eficacitatea exercițiilor faciale ca o strategie credibilă împotriva căderii pielii. Subiecții au fost supuși unei sesiuni zilnice de 30 de minute de diferite exerciții, care au inclus strângerea, întinderea și ridicarea mușchilor obrazului și a mușchilor din jurul gurii și ochilor.

Dintre toate cele 27 de femei, doar 16 au reușit să parcurgă integral programul de 20 de săptămâni. Conform concluziilor acestui studiu care a fost publicat în JAMA Dermatology, rutina de exerciții a reușit să înregistreze un succes considerabil. Până la punctul culminant al programului, cele 16 femei care au finalizat studiul au apărut cu aproximativ trei ani mai tinere decât cu 20 de săptămâni înainte.

Când vine vorba de a scăpa de pielea lăsată cu exerciții faciale sau remedii casnice, nu te poți aștepta să obții rezultate pozitive în câteva zile. Trebuie să ai în vedere faptul că această consecvență este esențială pentru ca aceste exerciții și remedii să dea roade.

Trebuie să ai răbdare cu remediile timp de 5 până la 6 săptămâni pentru a vedea orice rezultat pozitiv.

Va trebui să te angajezi să efectuezi aceste exerciții zilnic timp de 20 – 30 de minute, timp de cel puțin 5 până la 6 săptămâni. Cu toate acestea, înainte de a începe un astfel de exercițiu, este mai bine să îl facă mai întâi un dermatolog.

Citeste si:

/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.