Care sunt cele mai frecvente alergii alimentare la copii?
Peste 160 de alimente au fost gasite ca provocand alergii. Aproximativ 5% dintre copiii mici si 4% dintre adulti din Statele Unite au o alergie alimentara.
Iata primii opt alergeni alimentari identificati de FDA. Daca copilul dumneavoastra are o alergie alimentara, este cel mai probabil sa fie unul sau mai multe dintre acestea (care reprezinta 90% din alergiile alimentare din Statele Unite):
- Lapte
- oua
- Arahide
- Nuci/alune (de exemplu, migdale, nuci, pecani)
- Boabe de soia
- Grau
- Peste
- Fructe de mare (de exemplu, crab, homar, creveti)
Stefano Luccioli, MD, consilier medical senior la Biroul pentru Siguranta Alimentelor si Aditivilor din Administratia Alimentelor si Medicamentelor (OFAS), spune ca listele de alergeni de top din alte tari pot diferi, deoarece oamenii consuma alimente diferite. De exemplu, Luccioli spune: “In Europa exista o prevalenta ridicata a alergiilor la mustar si telina“.
Daca credeti ca copilul dvs. ar putea avea o alergie alimentara, discutati cu medicul imediat. Aflati mai multe despre copii si alergii alimentare:
Despre alergiile alimentare, mai cititi
Alergia la gluten – 5 forme diferite?
3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte
7 alimente care ajuta la lupta impotriva alergiilor
Copiii nascuti prin cezariana si riscul de a dezvolta alergii
Prea multa curatenie duce la alergii si scaderea imunitatii
Cum amenajam camera copilului alergic?
Alergia la alune