Cand pisica face cunostinta cu bebe
Sarcina atunci cand aveti o pisica prezinta unele provocari, dar nu va faceti griji, nu este o situatie insurmontabila. Aveti nevoie doar de putina planificare.
Pisicile si bebelusii au coexistat in mod pasnic timp de mii de ani. De ce nu si acum!?
Nu indepartati pisica. Majoritatea felinelor nu sunt interesate de bebelusi – desi unele dintre ei, devin paznici auto-desemnati pentru noul membru al familiei si vor dori sa va priveasca si sa va urmareasca toate miscarile, in timp ce aveti grija de bebe.
Pisicile se vor adapta frumos atata timp cat nu sunt inlaturate din viata de familie. Cat timp bebelusul doarme, petreceti putin timp si cu pisica.
Nu faceti pisica sa se simta respinsa. Copilul face parte si din viata felinei si, daca va face parte din activitatile de crestere a copilului, se va simti in continuare acceptata, iar pe bebe nu il va mai considera un intrus.
Cum facem cunostinta pisicii cu nou-nascutul?
Pisicile sunt animalute de companie ce cauta caldura si care se bucura de apropierea de un corp cald. De aceea, dorm adesea in brste pe picioarele noastre si pot fi atrase sa doarma aproape sau chiar langa un copil. Respiratia bebelusului, care miroase ca laptele, poate provoca curiozitatea unei pisici, mirosindu-l indeaproape. Pisicile si bebelusii se pot intelege foarte bine, dar nu trebuie niciodata sa ramana nesupravegheati, deoarece ar putea sa se raneasca neintentionat unul pe celalalt. Interactiunea supravegheata este importanta.
De ce este important sa facem cunostinta pisicii cu nou-nascutul?
Tine minte ca pisica a fost prima venita in casa. Dar, ce e de facut inainte ca bebelusul sa vina acasa si cum pregatim pisicuta? Iata cateva sfaturi foarte utile AICI
Despre animalutele de casa, va recomandam sa mai cititi :
Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii
Alegerea unui animal de casa
Terapia asistata cu animale
Copiii si animalele de companie
Proprietarii de caini traiesc mai mult