Ingrediente:
- 5 kg ghebe (se fierb)
- 5 kg gogosari (se coc)
- 2 kg ceapa (se toaca si se fierb in ulei)
- 2 kg morcovi (se dau prin razatoarea mica)
- 1l ulei
- 400 g bulion
- sare, piper, citeva foi de dafin
Mod de preparare:
Daca exista gogosari iuti, nu se mai pune
piper.
Ghebele fierte si gogosarii copti se toaca, se amesteca
cu ceapa calita si morcovul ras si se lasa la fiert pina scad. Se adauga sarea,
piperul si foile de dafin.
Se pun in borcane si se sterilizeaza.
Eu pun uleiul treptat pt ca e posibil sa ajunga si o
cantitate mai mica, insa pina acum, nu am pus mai putin de 670 ml la prima
reteta si de 450 ml la a doua.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
Supe creme
cartofi
coriandru
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
perfect