Uleiul de masline reduce riscul bolilor de inima

Doua linguri de ulei de
masline pe zi, aproape injumatateste riscul de boli de inima, in timp ce o
lingura reduce riscul cu 28 la suta.


Uleiul de masline a fost mult timp
cunoscut a fi bun pentru inima.
Acum, oamenii de stiinta au
aflat exact cat de bun poate fi. Si nu dureaza mult sa va bucurati de
beneficii.






Potrivit lor, doar doua linguri de ulei de masline aproape
injumatateste riscul de a muri de boli de inima. Echivalentul unei linguri
reduce riscul cu aproximativ 28 la suta.


Au existat numeroase studii care sa evidentieze beneficiile uleiului de
masline pentru inima, dar putini au investigat masura in care acesta se
traduce in rate reduse de deces.


Rezultatele se bazeaza pe dieta a cca
41.000 de adulti, studiu care a inceput acum 20 de ani.


In timp ce studiul publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica a
gasit ca uleiul de masline nu pare a reduce decesele cauzate de cancer, a
existat un impact enorm asupra deceselor cauzate de bolile de
inima.



Recent, expertii britanici au declarat ca rezultatele au aratat ca
uleiul de masline, o mare parte din asa-numita dieta mediteraneana, care este
bogata in peste, fructe si legume, a jucat un rol mare in prevenirea bolilor de
inima.


Super-aliment: Uleiul
de masline este bogat in grasimi mononesaturate si polifenoli care pot reduce
riscul cheagurilot de sange


“Aceste descoperiri sunt foarte importante”, a declarat Dr.
Charles Cavaler al Societatii Britanice cardiovasculare. “Aceasta este o
confirmare ca uleiul de masline este bun pentru
inima.”


Uleiul de masline este bogat in
grasimi sanatoase mononesaturate si polifenoli
, compusi care pot
diminua inflamatiile in organism si, eventual, reduce riscul de formare a
cheagurilor.



Cercetatorii spanioli au analizat datele cu privire la obiceiurile
alimentare a 40.622 barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 29 si 69 de ani,
timp de peste 13 ani pentru a vedea ce efect a avut uleiul de masline in ratele
de deces. In perioada de studiu, chiar sub 2.000 de persoane au murit, inclusiv
956 de cancer si 416 de boli de inima.


Datele au aratat ca victimele mortii cardiace au fost
printre cei mai mici consumatori de ulei de masline
. Cei care au
consumat in schimb 29 de grame sau mai mult de ulei de masline pe zi – putin
peste doua linguri – au fost cu 44 la suta mai putin probabil sa moara din cauza
problemelor cardiace.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


masline,ulei,sanatate,alimentatie,boli de inima,dieta,aliment,cercetatori
Comantarii (0)
Adauga comentariu