Servire: 16 portii
Ingrediente tort:
- 2 cesti faina
- 1 lingurita praf de
copt
- ½ lingurita bicarbonat de
sodiu
- ½ lingurita sare
- 1 ceasca si jumatate
zahar
- ½ ceasca unt moale
- 3 oua
- 1 ceasca lapte
- 2 linguri coaja rasa de
lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie proaspat
stoarsa
Ingrediente glazura:
- 3 cesti zahar pudra
- ¼ ceasca unt topit
- 1 lingura coaja de lamaie
rasa
- ¼ ceasca zeama de lamaie proaspat
stoarsa
- fasii subtiri de coaja de lamaie
(optional)
Mod de preparare:
1. Incalzeste
cuptorul la 175 grade C
2. Unge cu unt doua tavi
rotunde si aseaza doar pe fund hartie de
pergament
3. Amesteca 2 cesti de faina cu praful de
copt, bicarbonatul si sarea
4. Cu ajutorul unui mixer
amesteca bine timp de 5 minute ½ ceasca de unt cu zaharul; adauga apoi pe rand
ouale, amestecul de faina, laptele, coaja de lamaie si zeama de
lamaie
5. Imparte amestecul rezultat in cele doua tavi
deja pregatite; se lasa in cuptorul incins aproximativ 32 minute, apoi le asezi
pe un fund de sarma la racit (10 minute)
6. Pentru
glazura, trebuie sa amesteci bine zaharul pudra si restul ingredientelor ramase
(cu exceptia fasiilor de coaja de lamaie); aseaza primul blat de tort racit pe o
farfurie, intinde jumatate din glazura, pune al doilea blat si glazura ramasa.
Optional se poate orna cu fasiile de coaja de lamaie.
Informatii nutritionale
pe portie
Calorii…………. 317
Proteine………. 3.6g
Grasime………. 9.5g
Carbohidrati…. 55.7g
Fibre…………… 0.6g
Sodiu…………..
165mg
Colesterol…….. 56mg
Va dorim pofta buna !