Ingrediente pentru aluat:
- 175g faina, plus ceva extra
- 75g unt, taiat cubulete
- 1 lingura zahar
- 1 ou (separat)
- un varf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 50g unt
- 50g zahar
- 1 ou
- 50g migdale
- 450g amestec de fructe de padure (afine, mure, fragi, zmeura, capsuni sau
coacaze rosii) - putin lapte si zahar pudra
Preparare aluat:
Trece faina prin sita, adauga sarea si folosindu-te de degete incorporeaza
untul in acest amestec. Adauga apoi zaharul si galbenusul de ou, amestecand din
nou cu mainile pana compozitia se transforma intr-un aluat moale (daca aluatul
este prea tare mai poti adauga cateva picaturi de apa).
Aluatul se lasa la frigider pana la folosire, iar cuptorul trebuie incalzit
la 180 grade C.
Preparare umplutura:
Amesteca bine untul si zaharul pana la omogenizare, adauga oul, migdalele, si
mai amesteca putin.
Dintr-un sfert de aluat intinde o foaie si taie 12 fasii (late de aproximativ
1 cm), iar din restul formeaza bodemul tartei cu ajutorul unui sucitor (ideal
este ca forma sa fie rotunda) si aseaza aluatul in tava. Peste acesta toarna
umplutura de migdale, aranjeaza fructele de padure si intinde fasiile de aluat
sub forma de carouri (nu uita sa le ungi cu putin lapte).
Tarta trebuie sa stea 30-40 de minute la cuptorul incins, sau pana cand
aluatul prinde o culoare aurie. Se serveste caldut sau rece presarat cu zahar
pudra.
Va dorim pofta buna!