Servire: 6-8 portii
Ingrediente aluat:
- 110g faina
- 55g unt, cubulete
- 1 ½ lingurita zahar
pudra
- 1 galbenus de ou
- un varf de cutit de
sare
Ingrediente umplutura:
- 175g sirop de artar
- coaja rasa de la o lamaie, si 2
lingurite suc proaspat stors
- 30g pesmet
- o tava rotunda pentru
tarte
Mod de preparare:
Pentru a face aluatul, framanta bine
faina cu untul, apoi adauga zaharul si un praf de sare.
Adauga galbenusul de ou cu doua
linguri de apa rece si amesteca in continuare pana se formeaza un aluat
suficient de moale. Lasa-l la rece 10 minute, impachetat in folie de
plastic.
Intre timp incalzeste cuptorul la 190
C°, scoate aluatul din frigider (pastreaza o mana de aluat pentru decorul final)
si da-i forma tavei; (grosimea aluatului trebuie sa fie de aproximativ 5mm, iar
marginea sa fie ridicata de 2 cm). Aluatul se inteapa usor cu o
furculita.
Pentru umplutura, trebuie sa
incalzesti siropul de artar (sau golden syrup) si sa intinzi pe aluatul pregatit
cateva lingurite. Restul siropului amesteca-l cu pesmetul, coaja, sucul de
lamaie si toarna-l cu grija in forma.
Din bucatica de aluat ramas formeaza
cateva fasii si aseaza-le in zig-zag peste tarta. Acum poti sa o asezi in cuptor
si sa uiti de ea pentru aproximativ 30 minute. Se serveste calda cu frisca sau
smantana.
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
Medicina Naturista
de miere pentru tratarea acneei
evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
mai bine
avea?
gripei si racelii