preparare: 25 min
gatire: 14
min
Servire: 8
portii
Ingrediente crusta:
- 1/2 ceasca de
zahar pudra - 1 1/2 cesti faina
- 170g unt moale
Umplutura:
225g crema de branza- 1/2 ceasca de zahar tos
- 1 lingurita extract de vanilie
Topping:
- fructe proaspete: capsuni, felii de kiwi, afine,
zmeura
Glazura:
- 150-170ml limonada
- 1 lingura de amidon de porumb
- 1 lingura de suc proaspat stors de lamaie
- 1/4 ceasca de zahar granulat
- frisca
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 175 grade C.
Pentru crusta: Intr-un procesor de
alimente sau cu ajutorul unui mixer electric amestecati bine zaharul, faina si
untul. Se intinde aluatul rezultat intr-o tava tapetata cu grasime si putina
faina, apoi se lasa in cuptorul incins cca 10-12 minute, pana se rumeneste
frumos. Se lasa la racit.
Pentru umplutura si topping: amestecati
crema de branza cu zaharul si vanilia pana la omogenizare. Umplutura rezultata
se intinde peste crusta racita. Taiati fructele in felii de aceeasi grosime
(doar pentru aspect) si aranjati-le frumos peste umplutura.
Pentru glazura: se amesteca limonada,
amidonul de porumb, sucul de lamaie si zaharul intr-o cratita mica, si se fierbe
la foc mediu pana cand se ingroasa, aproximativ 2 minute. Lasati sa se raceasca.
Cu o pensula de patiserie, se intinde glazura peste fructe. Folositi cata
glazura este nevoie – posibil sa nu aveti nevoie de toata cantitatea.
Pastrati tarta la frigider. Se scoate cu 15 minute
inainte de servire, se taie in 8 felii si se serveste cu frisca.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Deserturi / Dulciuri
ciocolata
Coco
Magnolia
auriu
elvetian
portocala
prune
bezea
ciocolata
Pavlova
rapid
avocado
ciocolata
caramel
urs
merisoare
urs
artar
ciocolata
ciocolata
ciocolata
Cure de
sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
Medicina Naturista
acneei
homeopatice?
bine
racelii