Servire: 8 portii
Ingrediente:
- 75g alune prajite
- 1 lingura faina alba
- 75g plus 15g zahar
- un varf de sare
- 2 oua intregi
- 3 galbenusuri
- 150ml samantana grasa
- 225g cirese negre dulci fara samburi
- 1½ lingura brandy (optional)
- 25g migdale feliate (optional)
- putin zahar pudra
Mod de preparare:
Amestecati bine intr-un procesor de alimente alunele si faina.
Intr-un castron separat, omogenizati amestecul de alune cu zaharul si sarea.
Adaugati ouale întregi si apoi pe rand galbenusurile si smantana, amestecand
pâna se formeaza o compozitie fina, fara cocoloase. De preferabil sa lasati
aluatul la frigider peste noapte.
Marinati ciresele in brandy, daca va hotarati sa il folositi, si lasati-le
peste noapte in frigider.
Incalziti cuptorul la 180C si ungeti cu unt o tava de 20cm.
Amestecati inca putin in aluat, turnati 175ml din compozitie in tava
pregatita, aranjati ciresele si turnati peste ale restul compozitiei de aluat.
Presarati migdalele (daca le folositi) peste aluat.
Tarta se lasa la cuptor timp de 30-40 minute. Se servest calda presarata cu
zahar pudra.
Va dorim Pofta
Buna!