Tarta cu ciocolata si limeta
Ingrediente baza:
- 220g biscuiti de ciocolata
- 50g unt
Ingrediente umplutura:
- 397ml lapte condensate
- 2 galbenusuri de ou
- coaja rasa de la 4 limete
- 150ml suc proaspat stors de limete
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180°C. Pune biscuitii si untul moale intr-un procesor de alimente si amesteca pana se omogenizeaza totul.
Pune amestecul de biscuiti intr-o tava rotunda de 20cm unsa cu putin unt si intinde-l frumos intr-un strat uniform. Se lasa la frigider cel putin 30 de minute.
Pentru a face umplutura, pune laptele condensat, galbenusurile, coaja si sucul de limeta intr-un bol si amesteca bine cu un mixer.
Toarna compozitia peste baza de biscuiti si pune tava in cuptorul incins cca 20-25 de minute, sau pana cand impinsa tava, umplutura se misca doar putin. Scoate tarta din cuptor si las-o sa sa raceasca complet, apoi pune-o in frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014
Va dorim Pofta Buna!