Ingrediente:
Aluatul:
- 500g faina,
- 200g unt,
- 1 ou,
- 100g zahar,
- un praf de sare,
- 1 lingurita lapte sau apa.
Jeleul:
- 200g zahar,
- 1 pahar de apa,
- 500g capsuni,
- 3 foi gelatina.
Umplutura:
1 kg de capsuni
Umplutura:
- 800 g brânză de vaci,
- 200 g zahăr,
- 1 lingură făină,
- 3-4 ouă,
- 1 lingură griş,
- 100 g stafide,
- coajă de lămâie rasă,
- zahăr vanilat,
- sare,
- 50 g unt,
- 100 g smântână .
Mod de
preparare:
Se pune faina pe planseta si se face o scobitura la
mijloc, unde se pun oul, apa, sarea, untul putin muiat si zaharul. Se amesteca
toate ca o smantana adaugandu-se printr-o miscare toata faina. Se lucreaza
repede aluatul. Se lasa doua ore la rece.
Formele unse cu unt se tapeteaza(imbraca)cu acest aluat
care se impunge cu furculita in cateva locuri pentru a nu se ridica la copt, se
coc la foc potrivit, se scot din forme dupa ce s-au copt.
Se pune in fiecare tarta cateva capsuni si se toarna
urmatorul jeleu: se face un sirop din zahar si apa si se leaga subtire, se
stoarce din 500 g capsuni o ceasca de zeama, se lasa sa fiarba bine in sirop si
se adauga foile de gelatina dizolvate bine in apa calduta. Jeleul se toarna in
tarta peste capsunile crude. Folositi-va imaginatia si acoperiti tarta cu inca
un strat de capsuni!