Servire: 6 portii
Timp de preparare: 35
de minute
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- 2 linguri ulei de masline extra-virgin
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita pudra de curry
- 1/4 lingurita ghimbir tocat marunt
- coaja si sucul de la o lamaie, divizat
- 2 cesti de cubulete de cartofi
- 3 cesti supa de legume, sau supa de pui
- 1 ceasca lapte de cocos
- 2 cesti sparanghel (aproximativ 1 buchet)
- piper dupa gust
- 1/4 ceasca smantana dulce
- 1/4 ceasca arpagic tocat marunt
Mod de preparare:
Topeste untul si uleiul intr-o cratita mare la foc mediu. Adauga ceapa, sarea
si amesteca des, pana devine aurie, aproximativ 5 minute.
Se adauga apoi pudra de curry, ghimbirul, coaja de lamaie si cartofi,
amestecand ocazional, timp de 5 minute. Se amesteca supa, laptele de cocos si
sparanghelul taiat bucati. Adu la foc mic, acopera partial cratita si continua
sa gatesti pana cand cartofii sunt fragezi, aproximativ 15 minute.
Supa se face piure cu un mixer sau un blender, amestecand pana la
omogenizare. Condimenteaza cu sare si piper.
Amestecati smantana cu sucul de lamaie si arpagicul, apoi turnati cate 1
lingura in fiecare castron cu supa.
Informatii nutritionale pe
portie: 203 calorii, 13 g grasimi (6g sat, 4g mono); 14 mg de
colesterol; 19g carbohidrati; 4 g proteine; 3g fibre; 444 mg de sodiu; 154 mg
potasiu
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Cosmetice facute in casa din ingrediente
naturale
ten
minuni
buze
fata?
impotriva caderii parului
casa!
acasa
folosind uleiuri esentiale
Retete speciale de gratar
super-retete de gratar
pestele
cartofi
rosii
castraveti
macadamia
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi