Servire: 4-6
portii
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 15g unt
- 1 ceapa medie, decojita si taiata cubulete
- 1 cartof mediu, decojit si taiat cubulete
- un buchetel de frunze de spanac
- 2 crengute de menta
- 750ml supa de pui sau de legume
- 200-240g mazare
- sare, piper si lamaie dupa gust
- putin patrunjel tocata marunt
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita mare apoi se adauga untul. Dupa ce s-a
topit, se adauga ceapa, cartofi, si se amesteca bine.
Se adauga aproximativ doua treimi din spanac, se amesteca din nou, se pune
menta, un capac pe tigaie si se lasa la foc mic timp de aproximativ 8-10 minute,
pana cand legumele se inmoaie.
Adauga 500 ml de supa, se aduce la fierbere si se lasa la clocotit usor pana
cand cartofii sunt moi (aproximativ 15 minute). Adauga spanacul ramas
tocat, mazarea, si mai lasa cratita pe foc 4-5 minute.
Scoatee tulpina lemnoasa de menta (daca ai folosit-o cu tulpina) si amesteca
totul intr-un blender sau procesor de alimente.
Dupa ce compozitia devinr cremoasa se mai lasa putin pe foc (1-2 minute), se
condimenteaza dupa gust cu sare, piper negru proaspat macinat si suc proaspat de
lamaie. Se presara patrunjel tocat si se poate servi. Dupa preferinta puteti
adauga crutoane si putina smantana.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Retete speciale de gratar
gratar
pestele
cartofi
de pastai
gratar
rosii
umplut
tapenada
castraveti
mere si nuci macadamia
gratar
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi