Servire: 6 portii
Timp de preparare: 45
minute
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline extra-virgin
- 700g ciuperci (dupa preferinta) taiate in felii subtiri
- 1 ceapa medie, cubulete
- 3 linguri de faina
- 2 linguri de boia de ardei
- 2 linguri de marar uscat
- 4 cesti supa de ciuperci sau supa de carne de vita
- 2 cesti de lapte degresat
- 700g cartofi, curatati si taiati in cubulete
- 1/2 ceasca smantana dulce
- 3/4 lingurita de sare
Mod de preparare:
Caliti ciupercile in uleiul incins pana cand se evapora lichidul, amestecand
ocazional – cca 10 – 15 minute.
Reduceti focul la mediu si gatiti, amestecand frecvent, pana cand ciupercile
sunt foarte moi, inca 3-4 minute. Adaugati faina in ploaie, boia de ardei, sarea
si mararul, iar dupa 15 secunde incorporati supa, laptele si cartofii, lasand sa
fiarba pana cand cartofii sunt fragezi. Dupa ce s-au fiert, toata compozitia se
pune intr-un procesor de alimente si se amesteca dar nu complet, incat supa sa
mai aiba bucatele mici de ciuperci vizibile.
Supa crema se serveste calda cu smantana.
Informatii nutritionale pe
portie: 232 calorii, 6g grasimi (2g sat, 3g mono); 37 mg de
colesterol; 37g carbohidrati, 10g proteine; 4g fibre; 703 mg de sodiu; 971 mg
potasiu
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Medicina Naturista
racelii?
tratarea acneei
timpul tratamentelor homeopatice?
bine
Psoriazis
putea avea?
împotriva gripei si racelii
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi